Felhívás!

Nyáron sem pihennek Ördögék

Nyáron sem pihennek Ördögék Sport

A szezon első felében kiváló eredményeket ért el a Top Cross TCS Racing Team színeiben az ozsdolai Ördög Zoltán, aki idéntől a 85 cm³-es kategóriában versenyez. Amint azt megszokhattuk a mindössze 12 éves motokrossztehetségtől, több színtéren is próbára teszi magát, a román és magyar pontvadászatok mellett a Balkán-bajnokságon is jól teljesít. A nyári szünetet is hasznosan tölti a versenyző, különböző edzőtáborokban fejleszti magát.

– Ugyanazokon a sorozatokon veszünk részt idén is, mint tavaly, román bajnokság, zóna Eb, Balkán-bajnokság – részletezte Ördög István, Zoltán édesapja. – A magyar bajnokságon is voltunk pár futamon, de két bajnokin nem tudtunk indulni, mivel egybeesett a Balkán-bajnoki sorozattal. Reményen felül motorozunk, ahhoz képest, hogy ez az első évünk ebben a géposztályban. Rátaláltunk a tavalyi és azelőtti vetélytársakra, akikkel a 65-ös géposztályban viaskodtunk. Jelenleg második helyen állunk mind a román, mind a Balkán-bajnoki sorozatban, és az a célunk, hogy ezt meg is tartsuk a szezon végére. Az eredeti célkitűzés az volt, hogy dobogóközelben végezzünk, most jól állunk, és továbbra is vadásszuk a pontokat.

A zóna Eb-sorozat már befejeződött. Míg tavaly megnyerte a kiírást, Zoltán ezúttal negyedik lett a nagyobb géposztályban. Augusztus végén, szeptember elején folytatódnak a versenyek, de máris folyamatosan készülnek. Legtöbbet a Bukarest melletti, ciolpani-i pályán edzenek, a TCS Racing Teammel való együttműködésnek köszönhetően minden technikai és szakmai segítséget megkapnak, ráadásul a királykategóriában Kelet-Eb-t nyerő Adrian Raduta felügyeli az immár nyolcéves rutinnal rendelkező Zoltán edzéseit.

A felállás sem változott, Zoltánt a család minden versenyre elkíséri, bepakolják a mikrobuszba a legszükségesebbeket, és nekivágnak a hosszú útnak. Természetesen a szülei és nővére nagyon büszkék rá. Az edzésekre is nagy gondot fordítanak, bár emiatt is sokat kénytelenek utazni.

– Egyre nehezebb a felkészülés a környékünkön. Az a baj, hogy kevesen vagyunk, nem tudjuk fenntartani a pályáinkat azon a szinten, hogy rendszeresen lehessen rajtuk motorozni, emiatt kénytelenek vagyunk messzebbre utazni. Most hétvégén is készülünk egy magyarországi edzőtáborba, próbáljuk megtalálni a legmegfelelőbb helyeket, ahol juniorokkal foglalkoznak – magyarázta az édesapja.

Bemelegítés, szlalom, körözés, gurulás első keréken és a többi erőt próbáló mutatvány színesíti az edzéseket. Nagyon fontos az egykerekezés gyakorlása, mert a pályán végig kell menni akkor is, ha térdig süllyed a homokban. A verseny előtt szabadedzés, pályabejárás, időmérő edzés, majd indul élesben, mindez – különösen egy 12 éves fiútól – komoly állóképességet igényel, de Zoltán jól adaptálódott a körülményekhez.

A nyári szünet lejártával a makedóniai Balkán-bajnoki futam lesz az első megmérettetése Ördögéknek, majd szeptember közepén következik a román bajnokság nyárádtői futama.
– Az idén feljogosultunk arra, hogy részt vegyünk az asseni YZ-kupán, amelyen kizárólag Yahama motorbiciklikkel lehet versenyezni, és mivel mi idéntől ezt a márkát képviseljük, így az ősszel szeretnénk erre elmenni, mindenképp hasznos tapasztalat lesz, mert egyrészt színvonalas erőpróbáról van szó, másrészt felmérhetjük magunkat a nemzetközi mezőnyben – összegzett Ördög István. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. július 16., 7:43
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Egy gyermek aki csak 12 éves és hirnevet hozott az falujának Ozsdolának.. A Turisztikai iroda pénzéből jobb lett a Motocross pályába fektetni mint , hogy két galambot etetni a magasban és ingáztatni a semmiért.