Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nemcsak a pályán, a lelátón is harc várható

Nemcsak a pályán, a lelátón is harc várható Kovászna megye

Január 12-től a lelátón is verseny várható a Sepsi-SIC kosárlabdacsapat mérkőzésein. A klub elsősorban a nézőszámot szeretné feltornázni azzal, hogy a sepsiszentgyörgyi diákokat becsalogatja a meccseire, ugyanakkor a sportág népszerűsítését is fontosnak tartja a fiatalok körében.

Nemcsak a bajnokságot szeretné ismételten megnyerni az ország legjobb lány kosárlabdacsapata, a Sepsi-SIC, de a legnagyobb szurkolói táborért folyó versenybe is beszállnak. A közönséget illetően eddig sem panaszkodhatott a szentgyörgyi csapat, hiszen legutóbbi mérkőzésükön is közel 450 nézőjük volt, igaz, ez csak fele annak, mint ahányan a Szabó Kati Sportcsarnokba beférnek. Pásztori István menedzser szerint a koronavírus ideje előtt a nézőszám jelentősen nagyobb volt, ahhoz képest nagyon megcsappant a látogatottság, ez országszerte még inkább igaz, olyan mérkőzésük is volt idegenben, amelyen alig volt 50 hazai néző.

„Ehhez hozzátartozik az is, hogy a román bajnokság nem éppen a fénykorát éli, ez azonban egyáltalán nem írható a csapatunk számlájára, bár ettől függetlenül rótták fel már nekünk azt is, hogy túl sokkal nyertünk. Sajnos, nincs igazi versengés” – mutatott rá a szurkolók távolmaradásának esetleges okaira Pásztori.

A menedzser szerint egyértelműen levonható az a következtetés, hogy a pandémia óta minden sportágnál, de kulturális rendezvényeken is, visszaesett a nézőszám. A megoldást erre a problémára a gyerekekben vélik megtalálni.

„Ha a gyerek szívesen jár meccsre, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy elmegy vele a szülő, akár a nagyszülő is, ezért találtuk ki ezt a kimondottan diákoknak szóló, pontgyűjtő versenyünket” – avatott be Pásztori.

Fontos tudni, hogy mind a diákoknak, mind pedig a kisérőiknek ingyenes a belépés a Sepsi-SIC kosármérkőzéseire. A verseny nem személyeknek, osztályoknak szól, a bajnokság végén az nyer, amelyik a legnagyobb létszámban és a legtöbbször látogatta a mérkőzéseket. A pontozási rendszer alapján az Európa Kupa-találkozókon való részvételt háromszorosan, a bajnoki és Román Kupa-meccseket duplán számolják.

„Ez úgy van elképzelve, hogy érkezéskor a diákcsapatok jelzik, melyik iskolát és osztályt képviselik, egy megbízott személy pedig külön figyel arra is, hogy mennyire kreatívan és lelkesen szurkolnak, mert ezekért pluszpontok járnak. Szóval, bátran fiatalok, hiszen itt pont azt díjazzuk, amit az iskolapadban általában nem, a hangoskodást, természetesen a sportszerű viselkedés határain belül” – hívta fel a figyelmet Pásztori.

A pontokat április végén, a bajnokság döntője után összesítik, és az élményen túl a nyeremények is eléggé kecsegtetőek: a nyertes osztályt belépőket kap a brassói Aqua Parkba, ahová a klub autóbuszával szállítják el. A második helyezett csapat ingyenesen megnézhet egy filmet a Művész Moziban, illetve a harmadik helyezettek szurkolói mezeket kapnak. A verseny már holnap, január 12-én indul, hiszen 19 órától a Sepsi Arénában a belga Basket Namur Capitale együttesét fogadja a Sepsi-SIC.

 Fotó: Sepsi-SIC

Nemcsak a bajnoki címekkel szeretne büszkélkedni a Sepsi-SIC, hanem a legnagyobb szurkolói táborával is

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. január 11., 18:33
    ÉRTÉKELÉS: -3

    A vendéglőkkel is ugyanez a helyzet. A túlbuzgó vendéglőtulajdonos, aki csak a friss teszttel rendelkezőket engedte be a vendéglőjébe most nem érti miért pang odabenn… Aki megtette, hogy nem diszkriminált, most nem győzi kiszolgálni a vendégeit. Karma? Vagy Isten nem ver bottal?

  • User
    Dátum: 2023. január 13., 15:37
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Az egész egy nagy csalás !!
    Addig amig óriási büdzséből , dúskalva mutogatjuk mangunkot ,marmint az egesz Sepsi Sic a helyi gyerekek nem vehetnek részt a megkötéseken .
    A kovaszna megyei tanács pénzén ,meg a helyi szponzorok pénzén , idegen játékosokkal nyerjük a bajnokságot.
    A helyi gyerekekeknek nics esélyük !!
    Ra vannak kényszerítve ,hogy távol a varosuktol keressék a lehetőséget .
    Meg kellene kérdezni par Sepsiszentgyörgyi szülőt is mielot egy dicsőítő cikket írunk tisztel újságíró .

    • User
      Dátum: 2023. január 13., 17:32
      ÉRTÉKELÉS: 3

      Ilyen a prof sport, bár az tény, hogy mindezt közpenzbol csinálni nem szép. Viszont akkor el kell fogadni, hogy nem lesznek elsők, nem szerepelnek az európai kupákban. Vagy kell egy vállalkozó aki atveszi…