Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem sikerült meglepetést okozni a KSE-nek

Nem sikerült meglepetést okozni a KSE-nek Sport

Szerdán a női kosárlabdabajnokság negyeddöntőjében a Kézdivásárhelyi SE a konstancai MSK otthonában szenvedett harmincpontos vereséget az egyik csapat két sikeréig tartó párharc első mérkőzésén.

Hirdetés
Hirdetés

Az alapszakasz második helyéről az elődöntőbe jutott konstancaiak szerezték a találkozó első pontjait, ám Fota kosarára Hawks azonnal válaszolt (2–2), majd a KSE Corda hármasával átvette a vezetést a 2. percben (3–5), ám innentől a tengerparti alakulat egy 14–0-s sorozattal meglógott. A konstancai kosarak egyhangúságát csupán Corda újabb hármasa törte meg (17–8), de a Tatiana Gallova edzette MSK a negyed végéig feltartóztathatatlanul szórta a kosarakat, 18 pontos előnnyel zárva az első tíz percet (26–8).

A folytatásban magára talált az alapszakaszt hetedikként záró KSE, Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár lányai tartották a lépést a házigazdákkal, sőt Corda (3) és Hawks hármasaival, valamint Biszak kosár plusz büntetőjével félidőre sikerült két pontot lefaragni az MSK előnyéből (43–27).

Szünet után ismét „begorombultak” a konstancaiak, Mitrovic két hármasa csak mérsékelni tudta a hazaiak egyre növekvő előnyét, amely az utolsó negyedre 31 pontra nőtt. Az utolsó játékrészben a hosszabb kispaddal rendelkező MSK edzője lehetőséget adott a cseréknek is, ami meglátszott a játékban, a negyed a KSE egypontos, míg a mérkőzés az MSK harmincpontos győzelmével ért véget.

Vasárnap 17 órától a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok ad otthont a folytatásnak. Ha a KSE hazai pályán nyerni tud, a mindent eldöntő harmadik mérkőzést március 29-én, szerdán Konstancán játsszák.

 

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Konstancai MSK – Kézdivásárhelyi SE 84–54 (26–8, 17–19, 27–12, 14–15)

A KSE pontszerzői: Corda 17 (3 hárompontos), Mitrovic 10 (2), Hawks 10 (1), Biszak 9, Wilson 6, Kozman 2. Játszott még Bara-Németh és Domokos.

Archív fotó: Zsoli Jeffwarder

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük