Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem ment a játék

Nem ment a játék Sport

Nem termett babér a Sepsi–SIC-nek Oroszországban, a krasznojarszki Sever Arénában, ahol szerdán délután a zöld-fehérek 86–63 (24–16, 25–11, 10–21, 24–15) arányú vereséget szenvedtek a WBC Enisey csapatától, a női kosárlabda-Európa-kupa csoportkörének 4. fordulójában.

A Sepsi–SIC számára biztatóan, Kristina Higgins négy pontjával indult a krasznojarszki találkozó, azonban a folytatást inkább kapkodás és pontatlanság jellemezte. A hazaiak tudták hamarabb rendezni játékukat, és a negyed végére már nyolcpontos előnyt építettek ki (24–16).

A második negyedben kiütközött a két együttes közti különbség, míg az oroszok könnyű kosarakat szereztek, addig a szentgyörgyieknek minden egyes dobóhelyzet kialakításáért meg kellett küzdeniük. A negyed derekától állandósult a 20 pontos különbség, hiába próbálkoztak a zöld-fehérek, nem tudtak közelebb férkőzni hatékonyabban támadó ellenfelükhöz. Nagyszünetben 49–27 állt az eredményjelzőn.

Hirdetés
Hirdetés

A félidei szünet után némiképp változott a játék képe, magukra találtak a zöld-fehérek, és egy 11–0-s rohammal 56–44-re felzárkóztak, arra viszont nem volt erejük, hogy egyszámjegyűre csökkentsék hátrányukat. Az 59–48-ról induló utolsó játékrész Angelika Slamova villanásaival kezdődött, és úgy tűnt, szorossá tudja tenni a végjátékot a Sepsi–SIC (59–52), azonban játékosai ismét megtorpantak, és hibát hibára halmozva hagyták ki a lehetőségeket. Zoran Mikes nem tudta felrázni révedező csapatát, ilyen körülmények között az utolsó öt perc már csak a mérkőzés pontos végeredményéről volt hivatott dönteni. A hazaiak magabiztosan tartották és növelték előnyüket, míg a vendégek képtelenek voltak gyűrűbe találni. A hatékonyabban célzó oroszok 20 pontos győzelmet könyveltek el a megilletődötten játszó Sepsi–SIC ellenében.

Az Enisey legeredményesebb játékosa Stephanie Mavunga 28 pontot jegyzett, míg a Sepsi–SIC-nél Angelika Slamova dobta a legtöbbet, 20-at, 4 lepattanó és 5 gólpassz mellett. A Sepsi–SIC további pontszerzői: Gödri-Părău 8, Higgins 8, Solopova 12, Ghizilă 5, Nagy 2, Whitted 8.

A D-csoport másik mérkőzésén az Orman Genclik 62–58-ra nyerte a Mersin BSB elleni török rangadót. A csoport állása: 1. Orman Genclik 7 pont, 2. WBC Enisey 7, 3. Sepsi–SIC 5, 4. Mersin BSB 5. A Sepsi–SIC az Európa-kupában legközelebb december 5-én, szerdán csatázik, a Mersin BSB vendége lesz.

Addig viszont vár egy bajnoki a sepsiszentgyörgyiekre, december 2-án, vasárnap 17 órától a D. P. Colibași Sportcsarnokban csapnak össze a Brassói Olimpiával, a Nemzeti Liga A-csoportjának 8. játéknapján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük