Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Három nap, három meccs

A román teremlabdarúgó-válogatott kedden utazott el a kínai Csangcsúba, ahol november 30. – december 2. között egy négycsapatos tornán vesz részt. A Robert Lupu által irányított trikolórok ellenfelei a házigazdák mellett Marokkó és Mexikó legjobbjai lesznek. A szövetségi kapitány nem számíthat a két „idegenlégiósára”, Ique Ribeiróra és Felipe Oliveirára, mivel klubjaik nem engedték el őket bajnoki kötelezettségeik miatt. Behívót kapott viszont az FK Székelyudvarhely és a Csíkszeredai Imperial Wet két-két játékosa. A román teremlabdarúgó-válogatott kerete: kapusok: Vlad Iancu (Temesvári Informatica), Tonița Petrișor (Dévai Autobergamo), Andrei Grigoraș (FK Székelyudvarhely). Mezőnyjátékosok: Mimi Stoica, Valentin Ilaș (mindketten Temesvári Informatica), Marinică Plugaru (Dunărea Călărași), Octavian Cireș, Daniel Crăciun (mindketten Galaci United), Csoma Alpár (FK Székelyudvarhely), Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Biró Attila (Dévai Autobergamo), Cristian Matei, Szőcs László (mindketten Csíkszeredai Imperial Wet).

 

Kezdődik a női kézilabda-Eb

A középdöntőbe jutás a magyar női kézilabda-válogatott célja a ma kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon – mondta Kim Rasmussen szövetségi kapitány. „Azt várom, hogy nézzen ki jól a csapat, vagyis játsszon remek hozzáállással, harci szellemmel, legyen tartása, legyen erős a csapategység, küzdje végig a hatvan percet” – fogalmazott a magyar szövetség (MKSZ) szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a dán edző. A magyar válogatott a C csoportban, Montbéliard-ban szombaton Hollandiával, hétfőn Horvátországgal, jövő szerdán pedig Spanyolországgal találkozik, a középdöntőbe az első három helyezett jut. Rasmussen kijelentette, csapata mindhárom ellenfelét képes legyőzni, de mindháromtól ki is kaphat. A magyar keretből Hornyák Dóra, Szöllősi-Zácsik Szandra, Szucsánszki Zita és Szekeres Klára családalapítás, Kisfaludy Anett, Tomori Zsuzsanna és Klivinyi Kinga sérülés miatt hiányzik, Bódi Bernadett pedig ideiglenesen lemondta a szereplést.

Az első hatba jutást célzó román válogatott szombaton a csehek ellen debütál, hétfőn a németekkel, szerdán pedig a norvégokkal mérkőznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük