Hirdetés
Hirdetés

Nem lesz újabb magyar–román

Nem lesz újabb magyar–román Sport

Kedd este befejeződött a Nemzetek Ligája csoportköre, amelynek végeredménye a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjére és a sorozat következő felvonására is hatással van. Az UEFA ennek alapján készítette el az Eb-selejtező kalapjait, a C2-es csoport második helyén végző magyar válogatott a 31. lett, míg a C4-es csoportban második Románia a 32., így mindkét válogatott a negyedik kalapból várhatja a sorsolást, azaz nem lesz román–magyar selejtező.

 

A Nemzetek Ligája A divíziójának négy csoportgyőztese 2019 nyarán küzdhet tovább a trófeáért és garantálták, hogy egy sikertelen Eb-selejtező esetén részt vehetnek a Nemzetek Ligája (és egyben az Eb-selejtező) rájátszásában, akárcsak a többi divízió csoportgyőztesei. Az Eb-selejtezőből 20, az NL-rájátszásból további négy válogatott (minden divízióból egy-egy) kvalifikálhat a tornára.

A Nemzetek Ligája 2020-ban indul újra, de a divíziók összetételét már most ismerjük, nézzük, mely válogatottak kezdik egy szinttel lejjebb, illetve feljebb két év múlva!

A, B, C és D divízió csoportgyőztesei léptek eggyel feljebb, az A és B divízió csoportutolsói estek egyel lejjebb. A magyarok részvételével rendezett C divízióban a három négyfős csoport (C2, C3, C4) utolsó helyezettje, illetve a legrosszabb csoportharmadik került a D divízióba.

A Nemzetek Ligája négyes döntőjébe jutott: Anglia, Hollandia, Portugália (házigazda), Svájc. Feljutott: B-ből az A-ba: Bosznia és Hercegovina, Dánia, Svédország, Ukrajna; C-ből a B-be: Finnország, Norvégia, Szerbia, Skócia; D-ből a C-be: Fehéroroszország, Macedónia, Georgia, Koszovó. Kiesett: A-ból a B-be: Németország, Izland, Lengyelország, Horvátország; B-ből a C-be: Észak-Írország, Írország, Szlovákia, Törökország; C-ből a D-be: Észtország, Ciprus, Litvánia, Szlovénia.

Magyarország és Románia is maradt a helyén, azaz a C-divízióban, a bukarestiek esetében viszont a dolog pikantériája, hogy amennyiben kedden este legalább kétgólos győzelmet aratnak Montenegróban, a 3-as kalapból várták volna az Eb-selejtező sorsolását. Az ügy nagy port kavart a román sportsajtóban, mivel állítólag a FRF nem tájékoztatta megfelelően a válogatott tagjait erről az eshetőségről, így a játékosok nem forszírozták a második találatot…

A Nemzetek Ligája végső rangsorának alapján elkészült a kalapbeosztás a két hét múlva esedékes 2020-as Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolására. Magyarország és Románia neve is a 4-es urnába kerül, így már biztos, hogy az Eb-selejtezők során nem lesznek ellenfelek, ugyanis az azonos kalapban lévők nem kerülhetnek össze.

A 2020-as Eb-selejtező kalapbeosztása: 1. kalap: Portugália, Svájc, Hollandia, Anglia, Belgium, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Lengyelország.

  1. kalap: Németország, Izland, Bosznia-Hercegovina, Ukrajna, Dánia, Svédország, Oroszország, Ausztria, Wales, Csehország.
  2. kalap: Szlovákia, Törökország, Írország, Észak-Írország, Skócia, Norvégia, Szerbia, Finnország, Bulgária, Izrael.
  3. kalap: Magyarország, Románia, Görögország, Albánia, Montenegró, Ciprus, Észtország, Szlovénia, Litvánia, Grúzia.
  4. kalap: Macedónia, Koszovó, Fehéroroszország, Luxemburg, Örményország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Moldova, Gibraltár, Feröer.
  5. kalap: Lettország, Liechtenstein, Andorra, Málta, San Marino.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások