Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem lesz ott az olimpián

Megműtötték Miklós Editet, aki szombaton súlyos térdsérülést szenvedett az ausztriai Bad Kleinkirchheimben rendezett szuper-G világkupafutamon, ezért kihagyja a februári, pjongcsangi téli olimpiát. A magyar alpesi sízőre hosszú kényszerpihenő vár, felépülése várhatóan több hónapot vesz igénybe.

„Az elülső keresztszalagom elszakadt, ezt pótolták a combom hátsó feléből. A belső szalag is szakadt, de azt össze tudták varrni. A külső és a belső meniszkusz is kifordult, azokat visszarakták a he­lyé­re” – közölte Miklós Edit videóüzenetében. Az első tíz napban tizenöt kilogrammal terhelheti a lábát, majd harminccal, aztán három hét után ráállhat. „Egyelőre az a fontos, hogy lábra álljak, a következő időszakban a gyógytorna lesz főszerepben. A jövő évi világbajnoksággal kapcsolatban egyelőre még nem nyilatkozom” – tette hozzá a 29 esztendős sportoló.
Miklós Edit szinte napra pontosan egy éve sérült meg az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben, mindkét térdét meg kellett műteni. Küzdelmes rehabilitációs időszak következett a számára, majd augusztusban kezdte el a havas edzéseket, és december elején tért vissza Lake Louise-ban a világkupa-sorozatba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük