Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz kiszálláson a Sepsi OSK

Nehéz kiszálláson a Sepsi OSK Sport

A szombati bukaresti kiszállás után ma újabb próbatétel vár a Sepsi OSK labdarúgócsapatára, amely 19 órától pótolja a 21. fordulóból elnapolt FC Argeş elleni mérkőzést. Nem lesz könnyű dolguk a kilenc meccs óta veretlen piteştiek otthonában, egy esetleges győzelem sokat nyomna a latban a felsőházi rájátszásbeli hely bebiztosítása szempontjából.

A piros-fehér mezesek nincsenek a legjobb formában, többen csak alig szabadultak a karanténból, így sem erőnléti szempontból, sem a játék ritmusa tekintetében nem a tőlük megszokott játékot nyújtják, ilyen körülmények között nehéz párharcra számíthatnak a kiváló évkezdést produkáló újonc otthonában. Egy biztos, a pontszerzés reményében nagyon koncentráltan kell játszani az egész mérkőzésen, mivel az ellenfél mindent meg fog tenni, hogy folytassa remek szériáját, és visszavágjon az őszi vereségért.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, a Sepsi OSK szombaton gól nélküli döntetlent ért el Bukarestben, a Dinamo vendégeként egy meglehetősen eseménytelen mérkőzésen. Az újabb döntetlen egy lépéssel közelebb hozta a sepsiszentgyörgyieket a felsőházhoz, de még mindig legalább 6–7 pontra van szükségük, hogy biztosak legyenek ebben. A következő fordulókban az Academica Clinceni (február 20-án 17 órától, itthon), a Hermannstadt (idegenben) és a Chindia Târgovişte (itthon) ellen játszanak a mieink – egyik sem mondható könnyű mérkőzésnek.

Az FC Argeş ezzel szemben kiváló formában futballozik, kilenc mérkőzés óta őrzi veretlenségi mutatóját (négy győzelem – öt döntetlen). Ez alatt az idő alatt öt olyan ellenféllel is találkozott, amelyek az előző szezonban a felsőházi rájátszásban voltak érdekeltek: 1–0 az FC Botoşani-nal (idegenben), 1–1 a Medgyesi Gázmetánnal (otthon), 0–0 az FCSB-vel (otthon), 1–1 az Universitatea Craiovával (idegenben), 2–0 az Astrával (idegenben) és legutóbb 1–0 az FC Viitorullal (otthon).

A 35 pontos Sepsi OSK a 23. fordulót követően is megőrizte negyedik helyét a bajnoki tabellán – bár a Craiovával ikszelő Clinceni egy pontra felzárkózott –, míg az FC Argeş jelenleg a 11. helyen áll 26 ponttal. Egyébként is tömörül az élmezőny, a hatodik helyet elfoglaló Botoşani 33 pontnál jár.

A két együttes eddig mindössze egy alkalommal találkozott egymással, a tavaly októberi odavágón a Sepsi OSK 1–0-ra győzött, Fülöp István 57. percben értékesített büntetőjével.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások