Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz kiszálláson a Sepsi OSK

Nehéz kiszálláson a Sepsi OSK Sport

Akárcsak az alapszakaszt, a rájátszást is kőkemény kiszállással indítja a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely szombaton este a rangsorban előtte álló Universitatea Craiova otthonába látogat a felsőház nyitókörében. Az oltyánok 2020. december 18. óta nem veszítettek hazai pályán, akkor a FCSB tudott 2–0-ra nyerni ellenük.

Negyedik helyről jutott a felsőházi rájátszásba a Sepsi OSK, a piros-fehér mezesek fennállásuk során másodszor verekedték be magukat a legjobb hat közé. Két évvel ezelőtt még meglehetősen haloványra sikerült a sepsiszentgyörgyiek felsőházi szereplése, ezúttal viszont erősebb kerettel és konkrét célkitűzéssel vágnak neki a végelszámolásnak. A pontfelezést követően a harmadik és a negyedik hely között 6 pont a különbség, ám jó játékkal a harmadik hely sem lenne elérhetetlen. Borítékolható, hogy kiélezett csata folyik majd az első helyekért – elsősorban az FCSB, a CFR és a Craiova között, de a három nagyágyú csatáját a másik három csapat – OSK, Academica, Botoșani – is igyekszik majd megnehezíteni. A tét nem kicsi: az első helyezett a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is a Bajnokok Ligája előselejtezőiben indulhat, a 2. és 3. helyezett azonban már nem az Európa Ligában, hanem egy új kiírásban (Európa Konferencia Liga, Europa Conference Ligue) vesz részt.

– Az első három csapat megérdemelten foglalja el a pódiumot, ők küzdenek meg a bajnoki címért, és ott van a másik három együttes, köztük mi is, akik a minél jobb helyezés reményében játszanak. Idén mi kapaszkodtunk fel a negyedik helyre az első hét fordulót követően, és sikerült is megtartanunk pozíciónkat az alapszakasz végéig. Mostantól a pontok megfelezésével még a korábbinál is kiélezettebb harc várható a helyezésekért, az első három alakulat küzd az európai kupaszereplésért, és a többi három a negyedik helyért” – vetítette előre a nehéznek ígérkező szezonvéget Leo Grozavu vezetőedző, aki nehéz kiszállásra számít a Ion Oblemenco Stadionban.

Hirdetés
Hirdetés

Ez lesz a két együttes 11. összecsapása a román élvonalban, korábban a sepsiszentgyörgyi gárda háromszor győzte le olténiai ellenfelét, két alkalommal döntetlent játszottak (legutóbb idén januárban, 0–0), míg öt mérkőzés a Craiova győzelmével zárult. Ezek a találkozók nem gólgazdagságukról maradtak emlékezetesek, hiszen az eddigi egymás elleni meccseken a kék-fehér mezes alakulat nyolc, a Sepsi OSK hat gólt szerzett.

– Roppant nehéz dolgunk lesz, mert Craiova az utóbbi időben ismét bebizonyította, milyen félelmetes ellenfél tud lenni – főként hazai környezetben. Értékes játékosok alkotják ezt az erős csapatot, és biztos vagyok benne, hogy a találkozó tétje is felértékelődik az alapszakaszhoz képest, hiszen ellenfelünk nem tett le a bajnoki cím megszerzéséről. A playoff kezdetén állunk, és én újfent kifejezem abbéli reményemet, hogy igazságos bíráskodásban lesz részünk, mivel a nagynevű csapatok úgymond védettséget élveznek, ilyen körülmények között pedig nehéz bármi jóra is számítani. Készen állunk a rájátszásra, be kell bizonyítanunk, hogy nem véletlenül jutottunk el idáig – fűzte hozzá a vezetőedző.

Rájátszás, felsőház, első forduló: szombaton 20.30-tól Universitatea Craiova–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, vasárnap 18.30-tól Kolozsvári CFR–Academica Clinceni, 21 órától FCSB–FC Botoșani. Alsóház, első forduló: szombaton FC Argeș–Jászvásári Poli, Chindia Târgoviște–FC Hermannstadt, Astra–Bukaresti Dinamo, Aradi UTA–FC Viitorul, Medgyesi Gázmetán–FC Voluntari.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások