Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagyvárad lesz a Sepsi-SIC ellenfele

Nagyvárad lesz a Sepsi-SIC ellenfele Sport

A Román Kosárlabda-szövetség vezetőtanácsának hétfői döntése értelmében öt pont levonással büntetik a Bukaresti Rapid és a Kézdivásárhelyi SE női csapatait, mert nem tartották be a szabályzat bizonyos kikötéseit. A két csapat visszaesett a középszakasz Sárga csoportjának ranglistáján, ami a címvédő Sepsi–SIC-et is érinti, ugyanis a fővárosiak helyett a Nagyváradi VSK-val játszanak a rájátszás első felvonásában.

Hirdetés
Hirdetés

A Rapidot és a KSE-t azért büntette meg a sportág szövetsége, mert nem indítottak csapatot az U14–U18-as korosztályos bajnokságok valamelyikében, ahogyan ez a kikötés a szabályzatban szerepel. A sors fintora, hogy létezik kiváló kézdivásárhelyi utánpótlás, de az U15-ös, illetve U20-as pontvadászatban is a Nagy Mózes Sportklub színeiben szerepelnek.

A rájátszásban való részvételre jogosult Rapid a pontlevonás után az első helyről visszacsúszott a harmadikra, míg a KSE az utolsó, hatodik a Sárga csoport ranglistáján. Mivel az első helyre előlépett Marosvásárhelyi VSK újonnan alakult klubként nem vehet részt a play-offban, a középszakaszban mögötte végzett, pénzügyi gondokkal küszködő – és korábban egy ponttal szintén megbüntetett – Nagyváradi VSK lesz a bajnoki címvédő Sepsi–SIC ellenfele a negyeddöntőben.

A Sárga csoport végeredménye a pontlevonások után: 1. Marosvásárhelyi VSK 36 pont (14 győzelem/8 vereség), 2. Nagyváradi VSK 32 (11/11), 3. Bukaresti Rapid 31 (14/8), 4. Municipal Alexandria 28 (6/16), 5. Bukaresti Agronomia 28 (6/16), 6. Kézdivásárhelyi SE 27 (10/12).

A Sárga csoport többi együttese a 9–13. helyekért folytatja a sorozatot, a helyosztókat két teremtorna formájában bonyolítja le a szakszövetség. Az első teremtorna épp ma veszi kezdetét Marosvásárhelyen, míg a másodikat április 24–25-én szervezik Bukarestben. A kézdivásárhelyiek ma 16 órától a Rapiddal mérkőznek, majd szombaton 9 órától Alexandriával mérik össze erejüket a marosi tornán.

Ami a rájátszást illeti, a Sepsi–SIC első kiemeltként kezdi a küzdelmet, immáron Nagyvárad ellen. A play-off április 6-án kezdődik, a párharcok az egyik csapat három győzelméig tartanak. A sorozatot a magasabban rangsorolt gárda otthonában kezdik, az első két összecsapást április 6-án és 8-án rendezik, a harmadik találkozót 12-re ütemezték be az alacsonyabban rangsorolt együttes otthonában. Az esetleges negyedik mérkőzést 14-én játsszák. Az elődöntőket 23-án, a döntőt pedig május 10-én kezdik. A nyolcaddöntő párosítása: Sepsi-SIC–Nagyvárad, Szatmárnémeti VSK–Kolozsvári U, Brassói Olimpia–Konstancai Phoenix, Aradi ICIM–Târgoviște.

Addig viszont március 30-án és 31-én bonyolítják le a Román-kupa négyes döntőjét Sepsiszentgyörgyön, amelyre továbbra is lehet jegyet váltani a Sepsi Arénában 16 és 18 óra között. A szombati elődöntőkre 30, míg a vasárnapi döntőre 20 lejbe kerül a belépő, a kétnapos bérlet 40 lej. Azon kosárlabda kedvelők és szurkolók, akik az aktuális idényre érvényes bérlettel rendelkeznek, elővételben 30 lejért megvásárolhatják a jegyet a teljes hétvégére. Ez esetben vásárláskor kérik felmutatni a bérletet. 18 év alatti személyeknek a belépés ingyenes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük