Felhívás!

Mozgott az egész város

Mozgott az egész város Sport

Több tucatnyi programpont közül választhattak az érdeklődők a 14. Sepsiszentgyörgyi Sportnapokon, mindegyikük közös pontja a mozgás örömén és szeretetén alapult. A háromnapos rendezvény elérte célját, hiszen sikerült a különböző sportágakat közelebb hozni az emberekhez, azáltal, hogy megmutatták, milyen lehetőségeket tartogat ezen a téren a város.

Nagy sikere volt például a Sportágválasztónak, az Iskolás Sportklub, a Gyerekek Palotája, a Sport-All, a Királypingvinek, a Székelyföldi Magyar Szablyavívó Iskola, a Vikings Floorball Club és a Salema klubok jóvoltából a gyerekek többféle sportágat is kipróbálhattak. Nagyszámú érdeklődőt vonzottak a Tein Teaházban zajlott beszélgetések, közönségtalálkozók, amelyekre a későbbiekben visszatérünk.

A Sportnapok nyitónapján hét csapat részvételével rendezték meg a Pedagógus labdarúgó-kupát, amelynek keretében tizenhárom mérkőzést játszottak a háromszéki tanítók, tanárok. A nagy küzdelmet és szoros meccseket hozó tornát végül a Plugor Sándor Líceum és a Néri Szent Fülöp Iskola közös csapata nyerte meg, második lett a Mihai Viteazul Főgimnázium együttese, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Kézdiszék csapata állhatott fel.

A szombati nap egyik üde színfoltja az Újságíró–Színész–Politikus torna volt, amelyet százszázalékos teljesítménnyel a megyeszékhelyi teátristák nyertek meg. A színészek szoros meccs végén csak 1–0-ra verték a sepsiszentgyörgyi tollforgatókat, majd 2–0-ra győzedelmeskedtek a megyei tanács alakulata ellen és végül 5–0-ra páholták el a helyi tanács gárdáját.

A Sepsi ISK szervezésében asztalitenisz-versenyre is sor került, amelyen a házigazdák mellett kézdivásárhelyi, csíkszeredai, székelyudvarhelyi pingpongozók vettek részt. Az U11-es korosztály legjobbjának a céhes városi Canea-Kocsis Abigél bizonyult, U13-ban a sepsiszentgyörgyi Boér Anita szerezte meg a végső diadalt, míg a 15 év alattiak viadalában kettős kézdivásárhelyi siker született, hiszen a lányoknál Farkas Yvett és míg a fiúk között Kovács Kristóf bizonyult a legjobbnak. Az ügyességi verseny is felsőháromszéki diadalt hozott, ugyanis Mátyás Tamás és Tóth Hanna remekeltek.

Idén a Sportnapok keretében tartották meg a birkózók hagyományos Baczoni Pál és Sándor Emlékversenyét, amelyen kilenc együttes között a megyeszékhelyi sportiskolások harmincegy dobogós helyezést zsebeltek be. A legeredményesebb ISK-s sportolók (edzők: Hatos Péter, Kertész Dávid, Kertész Beáta): ifjúsági I.: Kertész Mátyás (60 kg); ifi IV.: Baga Zsolt (36 kg), Ilyés Szabolcs (55 kg), Victor Dumitru (85 kg); U15: Ilyés Norbert (100 kg). Lányok: Nagy Krisztina (38 kg), Váncsa Andrea (55 kg), Török Szidónia (60 kg). A csapatverseny legjobbjának a Sepsi ISK gárdája bizonyult, megelőzve a második Székelyudvarhelyi ISK és harmadik Korond együttesét.

Vasárnap a sepsiszentgyörgyi Öregfiúk minifoci-bajnokság négy csapatának részvételével minitornára került sor a Székely Mikó Kollégium új műfüves pályáján. A legjobbnak a Mikosokk gárdája bizonyult, miután mindhárom meccsüket megnyerték. A sakk sem marad ki a háromnapos rendezvény programjából. A helyi Szent György Lovag Sakk Klub által szervezett viadalon a felnőttek közt a prázsmári Claudiu Holovaci, míg az ifjúságik között a megyeszékhelyi Andrei Obreja győzött. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások