Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Moldvai csoportban a KSE Futsal

Moldvai csoportban a KSE Futsal Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) illetékesei elkészítették a teremlabdarúgó 2. Liga 2022–2023-as idényének csoportbeosztását. Az élvonalbeli szereplést nem vállaló KSE Futsal együttese meglepetésre a moldvai csoportba került a várhatóan szeptember 20-án rajtoló új kiírásban.

Hirdetés
Hirdetés

Az előző idényhez hasonlóan a másodosztályos teremlabdarúgó-bajnokság új kiírásában is tizenkét csapat lesz érdekelt, azonban ezeket a tavalyi három négyes csoport helyett két hatos csoportba sorolták be. Bár a Román Labdarúgó-szövetség illetékesei előszeretettel hangsúlyozzák, hogy a csoportok létrehozásakor a földrajzi kritériumokat veszik alapul annak érdekében, hogy a csapatoknak ne kelljen túl messzire utazniuk a kiszállások alkalmával, ezt az elvet nem követték a céhes városiak esetében, akik a megszokottól eltérően nem a „székely” – Korond, Gyergyószentmiklós, Gyergyóremete, Marosvásárhely –, hanem a moldvai csoportba kerültek.

A versenykiírás alapján az alapszakaszban oda-vissza alapon mérkőznek meg a csapatok (10 forduló), majd következik a rájátszás. A két hatos legjobb négy együttese csak a negyeddöntőben kapcsolódik be a playoffba. A nyolcaddöntőben a csoportok 3–6. helyezettjei mérkőznek meg egymással a következő beosztás szerint: 1. csoport 3. helyezett–2. csoport 6. helyezett, 1. csoport 4. helyezett–2. csoport 5. helyezett, 2. csoport 4. helyezett–1. csoport 5. helyezett, 2. csoport 3. helyezett–1. csoport 6. helyezett. A párharcok nyertesei a negyeddöntőben az alapszakasz legjobb négy alakulatával küzdenek meg az elődöntőbe jutásért, amit aztán a döntő követ. A finálé győztese feljut az élvonalba.

„Kissé meglepett minket a csoportbeosztás, de állunk elébe, nem ijedünk meg a kihívásoktól. Ahogy eddig, most is edzésre használjuk a 2. Ligás futsalbajnokságot, hiszen mi ugyanazzal a játékoskerettel szerepelünk majd a nagypályás harmadosztályos pontvadászatban és itt is. A Piatra Neamțon kívül nem ismerjük a többi együttest, de mindenképp a bajnokság megnyerésére törekszünk” – nyilatkozta a KSE Futsal edzője, Gazda József.

Amint arról beszámoltunk, a KSE Futsal tavasszal második helyről jutott fel az 1. Ligába, azonban nem éltek az indulási jogukkal, mivel több meghatározó ifjúsági játékosuk is távozott, ráadásul anyagilag túl megterhelő lett volna az élmezőnyben való szereplés.

A csoportbeosztás: 1-es csoport: KSE Futsal, Rm. Sărati Olimpia, Buzăui Fortius, Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, Mausoleul Mărășești, Galaci Universitatea. 2-es csoport: Metropolitan Ișalnița, Gyergyószentmiklósi Inter, Gyergyóremetei Kereszthegy, Simándi Sólymok, Marosvásárhelyi VSK, Korondi Junior.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük