Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Miénk a legjobb klubvezető

Miénk a legjobb klubvezető Sport

A román labdarúgók szakszervezete (AFAN) Cornel Sfaițert, a Sepsi OSK klubmenedzserét választotta meg az elmúlt idény legjobb klubvezetőjének. Cornel Sfaițer 2019 őszétől erősíti a Sepsi OSK menedzsmentjét.

Hirdetés
Hirdetés

A győztesekről ezúttal online szavaztak az első és a másodosztályú bajnokságban szereplő férfi labdarúgók, az élvonalban érdekelt női futballisták, illetve a szervezet vezetői.

A román labdarúgók szakszervezete idén is megválasztotta a legutóbbi szezon legjobbjait, az ilyenkor szokásos ünnepi gála nélkül. A voksok alapján a 2019-2020-as idény legjobb férfi játékosa Dennis Man lett. A FCSB mezében remek teljesítményt nyújtó fiatal támadót – aki nemrég a Serie A-ban szereplő Parmához igazolt – a legjobb U21-es labdarúgónak is megválasztották. A válogatott csatár ugyanakkor az álomcsapatba is bekerült, a legjobb tizenegy között a kupagyőztes FCSB-t öt, a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR-t négy, az ezüstérmes U Craiovát pedig két játékos képviseli. A legjobb edzőnek járó díjon a CFR-rel hazai fronton és az Európa Ligában is sikeres Dan Petrescu, illetve az Aradi UTA-t az élvonalba juttató Bálint László György osztozott. A játékvezetők közül Ovidiu Hațegan érdemelte ki az elismerés. A másodosztályban játszó legjobb labdarúgó a bukaresti Metaloglobust erősítő Ovidiu Herea, a legjobb hazai futsalos a Dévai Autobergamonál edző-játékosként tevékenykedő Mimi Stoica lett.

Nem maradt díjazott nélkül a Sepsi OSK sem, ahonnan Cornel Șfaițert a legjobb klubvezetőnek választották meg.

Legjobb román labdarúgó: Dennis Man (FCSB/Parma).

AFAN-álomcsapat: Kapus: Cristian Bălgradean (FCSB/Kolozsvári CFR). Hátvédek: Valentin Crețu (FCSB), Paulo Vinicius (Kolozsvári CFR), Andrei Burcă (Kolozsvári CFR), Mario Camora (Kolozsvári CFR). Középpályások: Darius Olaru (FCSB), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Olimpiu Moruțan (FCSB). Támadók: Dennis Man (FCSB/Parma), Elvir Koljic (Universitatea Craiova), Florinel Coman (FCSB).

Legjobb másodosztályú labdarúgó: Ovidiu Herea (Metaloglobus Bukarest). Legjobb U21-es játékos: Dennis Man (FCSB/Parma). Legjobb külföldi játékos: Paulo Vinicius (Kolozsvári CFR). Legjobb edző az élvonalból: Dan Petrescu (Kolozsvári CFR). Legjobb edző a másodosztályból: Bálint László György (Aradi UTA). Legjobb női kapus: Margarita Panova. Legjobb női hátvéd: Teodora Meluță. Legjobb női középpályás: Mihaela Ciolacu. Legjobb női támadó: Laura Rus. Legjobb teremlabdarúgó: Mimi Stoica (Dévai Autobergamo). Legjobb játékvezető: Ovidiu Hațegan. Legjobb klubvezető: Cornel Șfaițer (Sepsi OSK).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük