Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megvan az első győzelem!

Megvan az első győzelem! Sport

Javított a női kosárlabda Európa-kupában a Sepsi-SIC csapata, amely miután a múlt heti nyitókörben alulmaradt az ukrán Prometey alakulatával szemben, csütörtökön este tizenöt pontos diadalt aratott a török Elazig Il Özel Idare felett a Sepsi Arénában. Folytatás szerdán a még nyeretlen UNI Győr ellen.

Hirdetés
Hirdetés

Céltudatos csapatként kezdte a csütörtöki összecsapást a Sepsi-SIC, Brianna Fraser dobta a találkozó első kosarát, majd a folytatásban is a házigazda zöld-fehér mezes alakulat irányította a mérkőzést. Az eredményes támadójáték hatékony védekezéssel társult, így 8 perc elteltével már 11 pont volt a mieink előnye (17–6). Az első negyed utolsó másodpercében Sonmez egy jól irányzott triplával lefaragott a törökök hátrányából (21–11). A második szakasz elején némi zavar állt be a hazai együttes koncentrációjában, rendre kimaradtak a ziccerek, a törökök pedig ennek köszönhetően felzárkóztak két pontra. A nagyszünet előtti hajrában aztán nem remegett Shaqwedia Wallace és Jovana Pasic keze, így hatpontos előnnyel vonulhatott pihenőre a Mikes-csapat (30–24).

Szünet után nehezen lendült játékba a Sepsi-SIC, azonban egy 9–0-s futást követően úgy tűnt, innen már nem engedik ki kezükből a győzelmet. A törökök viszont nem adták fel, Kolby Morgan pontosan célzott távolról, így hat pontra felzárkóztatta csapatát (43–37). A záró negyedben azonban a zöld-fehérek ellenállhatatlanul játszottak, elsősorban Fraser és Podar jóvoltából egy 15–0-s sorozattal lényegében eldöntötték a mérkőzést. Innen már nem volt visszaút, a háromszékiek a találkozó végéig megőrizték kényelmes előnyüket, és 62–47 arányban megnyerték a találkozót. A mérkőzés legjobbja a 19 pontot dobó és 18 lepattanót jegyző Fraser lett.

Női kosárlabda Európa-kupa, csoportkör, 2. forduló: Sepsi-SIC–Elazig İl Özel Idare 62–47 (21–11, 9–13, 13–13, 19–10). Sepsi-SIC: Pasić 8, Wallace 6, Miljković 10/3, Orbán 7, Fraser 19/3. Cserék: Ghizilă, Cătinean, Neagu 2, Croitoru, Podar 10/3, Botos, Nemes. Edző: Zoran Mikes. Elazig: Morgan 12/6, Pulliam 11, Rezheva 4/3, Dabakoglu 10, Yalicinkaja 5/3. Cserék: Brych, Yalcin 2, Turk, Sonmez 3/3, Bakir. Edző: Aziz Akkaya.

A csoport másik meccsén a házigazda magyarországi UNI Győr 117–83-ra kapott ki a zöld-fehéreket is legyőző ukrán BC Prometey együttesétől. A B-csoport állása: 1. Prometey (2/0) 4 pont, 2. Sepsi-SIC (1/1) 3, 3. Elazig (1/1) 3, 4. Győr (0/2) 2.

A 3. forduló mérkőzései (október 27.): Elazıg İl Özel Idare–BC Prometey (18.30 óra), Sepsi-SIC–UNI Győr (19 óra).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük