Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megtört a KSE rossz sorozata

Megtört a KSE rossz sorozata Sport

Kettős győzelemmel zárult pénteken a női kosárlabda-bajnokság Kézdivásárhelyen rendezett buboréktornája, a Sepsi–SIC hozta a kötelezőt a Bukaresti Agronomia ellen, 29 pontot vert rá a fővárosiakra, ezzel pedig 18. győzelmét aratta az alapszakaszban. A KSE első győzelmét aratta Ljubomir Kolarevic irányítása alatt.

Lendületesen, 12–0-s rohammal kezdték a sepsiszentgyörgyiek az Agronomia elleni összecsapást, és úgy tűnt, újabb kiütéses győzelmet hoznak tető alá. A folytatásban viszont ritmuszavar állt be a zöld-fehérek játékába, de ennek ellenére az első negyedet tízpontos előnnyel zárták (14–4). A második tíz percben viszonylag kevés pontot sikerült szerezniük a zöld-fehéreknek, de győzelmük így sem forgott veszélyben (29–13). Annemarie Gödri-Părău kosarával indult, Rebekah Gardner duplájával folytatódott a második félidő, amelyben feljavult a hatszoros kupagyőztes játéka, a Mikes-csapat tovább növelte előnyét (52–25), az utolsó negyedben pedig szemmel láthatóan a soron következő megmérettetésre tartalékolták erejüket. A zöld-fehérek kedden 19 órakor ugyanis a negyeddöntőbe jutásért mérkőznek meg az Európa Kupa nyolcaddöntőjében, hazai pályán a baszkföldi Lointek Gernika Bizkaia együttese lesz az ellenfelük.

Hirdetés
Hirdetés

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 18. forduló: Sepsi–SIC – Bukaresti Agronomia 66–37 (14–4, 15–9, 23–12, 14–12). Sepsi–SIC: Orbán 16, Pasic 10/3, Gödri-Părău 8, Mandache 7/3, Gardner 6. Cserék: Ghizilă 13/12, Pavlopoulou 4, Kovács 2, Kelemen. Edző: Zoran Mikes.

Zsinórban négy elveszített találkozó után a Bukaresti Rapid ellen ért el újabb győzelmet az edzőváltáson átesett KSE, amely az együttes élére visszatért Ljubomir Kolarevic irányítása alatt első sikerét aratta pénteken. 15–18-as részeredménnyel zárult az első tíz perc, a második negyedben Biszak, Domokos és Wilson dupláival átvette a vezetést a KSE, az ismét nagyszerű formában kosarazó Chelsea Mitchell vezényletével pedig ki sem engedte a kezéből a meccs végéig (42–32). Szünet után egyre jobban ellépett a kézdi gárda, a Rapid a második félidőben végig futott az eredmény után. A 60–46-ról induló utolsó negyed már nem tartogatott izgalmakat, a kék-fehérek megérdemelten gyűjtötték be a két pontot (72–54). A mezőnyből messze kiemelkedett Chelsea Lynn Mitchell, aki egymaga 39 ponttal és 13 lepattanóval járult hozzá a sikerhez.

Kézdivásárhelyi SE–Bukaresti Rapid 72–54 (15–18, 27–14, 18–14, 12–8). KSE: Mitchell 39/12, Debreczi 11, Wilson 9/3, Domokos 3, Czimbalmos 3. Cserék: Biszak 7/3, Kozman, Tuchilus, Bara-Németh, Lénárt. Edző: Ljubomir Kolarevic.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük