Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megmutatták, mire képesek

Megmutatták, mire képesek Sport

Tíz dobogós, azaz hat első, két-két második és harmadik helyezést értek el a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozói szombaton, a magyarországi Nagykőrösön tartott Körös Judo-kupa ötödik kiírásán. Veres László és Czifra Attila irányításával tizenkét háromszéki sportoló lépett tatamira a nemzetközi megmérettetésen.

A házigazda magyarok mellett romániai és szerb cselgáncsozók szálltak harcba a legjobbaknak járó díjakért, 71 klub képviseletében 579 sportoló nevezett. A Nagy Mózes SK dzsudokái ezúttal is hozták formájukat, tíz dobogós helyezésükkel a csapatversenyben a hatodik, míg az olimpiai pontversenyben a második pozíciót érdemelték ki.

A 2009-es korosztályban Kovács Máté (45 kg) első lett, míg a 2008-as korcsoportban Simon Tege (26 kg), Szigyártó Kincső (27 kg) és Pál Norbert (38 kg) a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, Jakabos Eszter (40 kg) és Csáki Antal Zalán (55 kg) második, Szőcs Norbert (41 kg) pedig harmadik lett. A 2007-ben születettek között Miklós András Benedek (38 kg) nem talált legyőzőre, a serdülők (2006–2005-ös korosztály) versenyében Balogh Hanna az 57 kg-os súlycsoport legjobbjának bizonyult, miközben Barbócz Mátyás (40 kg) harmadik helyezésével járult hozzá a céhes városbéli csapat sikeres magyarországi vendégszerepléséhez. Marthi Áron (45 kg) és Ambrus Magor (55 kg) helyezés nélkül zárták a viadalt.

Hirdetés
Hirdetés

– Nem volt könnyű a verseny, még akkor sem, ha úgy tűnik, mivel több első helyet is begyűjtöttünk. A gyerekeknek minden éremért nagyon meg kellett harcolniuk – értékelt tanítványai teljesítményét Veres László edző.

A kézdivásárhelyi cselgáncsozók hétvégi jó eredménye nem jöhetett volna össze a Zarah Moden, az Agrico-M, a szülők és a Tassi Halászcsárda támogatása nélkül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük