Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az energia nem veszhet kárba

Az energia nem veszhet kárba Sport

Bár a szervezők annak tudatában ébredtek szombat reggelre, hogy mindent megtettek a siker érdekében, a vártnál kisebb részvétellel zajlott le a szentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban megrendezett jótékonysági edzésnap, amelynek főszereplője a nagybaconi származású Balázs Vera fitneszedző, tévéshow-szereplő, testnevelőtanár volt. De a cél, Cârsteanu-Dombi Márta amerikai műtétje így is közelebb került egy lépéssel.

A Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) kezdeményezésére Balázs Vera, a Survivor túlélőshow elődöntőig jutó résztvevője, aki jelenleg testnevelőtanár Gyergyóalfaluban, egyórás kemény cross-edzésre hívta azokat, akik a mozgást éppúgy szeretik, mint ő, és adakoznának a sportbalesetben megsérült, félig lebénult, 33 éves Cârsteanu-Dombi Márta javára. Azt a világért sem gondolnánk, hogy Sepsiszentgyörgyön csak 30 ilyen ember akad, ám tény: ennyien tornáztak együtt Verával.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan már az elmúlt hetekben megtették, ami tőlük telt, azaz különböző módon hozzájárultak a műtét költségeihez. Az is igaz, a magából mindig a maximumot kipréselő testnevelőtanár tempóját, kondícióját talán a jelenlévők 10%-a sem bírta, de ebben az esetben a szándék nyomott többet a latban. A lelátóról másik harminc néző „szurkolt”, legtöbben Mártának és férjének személyes ismerősei, de jelen volt Vera családja is Nagybaconból, hiszen mint mondták, ritkán találkoznak. Testületileg, egy kiadós szombat reggeli futás után megjelent a Fitness Tribe Egyesület csapata is, mely már korábban is az ügy mellé állt.

Hirdetés
Hirdetés

Miután az edzés véget ért, egy videofilmről Márta is szólt a jelenlevőkhöz. Elmesélte balesetének körülményeit, életmentő műtétje után hogyan viccelte el először, hogy „ő már nem fog maratont futni”, majd hogyan szokott hozzá a valósághoz, amely most neki annak a tanulásáról szól, hogyan kell kerekesszékkel a mindennapi kihívásoknak megfelelni: átülni az ágyra, felállni, ha leesik, beülni a zuhanyozóba. Végül köszönetet mondott minden jó szándékú embernek a segítségért. Vera csalódottságát fejezte ki, amiért Háromszékről csak ilyen kevesen vállalták be a sportot és az adakozást, ő maga elsősorban anyaként azonosult a sérülttel, akinek szintén ebben a szerepben kell helytállnia most alig egyéves kislánya mellett.

A tornászók közül többen is a „kockahasú” anyuka edzéseihez és a táplálkozáshoz kapcsolódó kérdéseket tettek fel, amelyekre hol Vera, hol dietetikus és sportoló férje válaszolt, aki szintén elkísérte őt az eseményre. Majd közölték, a Facebookon licitre felkínált Merrell márkájú sportcipő, melyet a Survivorban viselt, 600 lejért kelt el, nagybaconiak vették meg Barta Gabriella főtámogatásával. Az eseményen összesen 3100 lej gyűlt be, jelentette a HÁRIT sportprogramjainak felelőse, Jakab-Benke Hajnalka.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük