Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megalapozták a squash-idényt

Megalapozták a squash-idényt Sport

A Kovászna Squash SKE és a Huni Squash School augusztus 5–16. között ifjúsági játékosoknak tartott edzőtábort, amelyen a szervező klub tíz sportolója és edzőjük, valamint a călăraşi Remat SKE kilenc fallabdázója és trénerük mélyítette el tudását.

Az edzőtábor elérte fő célját, éspedig azt, hogy a sportolókat megfelelően felkészítse a 2019–2020. évi fallabdaidényre, amelynek első állomása augusztus 23-án és 25-én lesz Kolozsváron. Az edzőtáborban a szervezők a gyerekeket a számítógép- és mobiltelefon-mentes közös időtöltésre biztatták, a sportolás által nyújtott lehetőségekre és előnyökre hívták fel a figyelmet, valamint a sportszerűséget népszerűsítették.

A gyerekeket a bikfalvi Téglás Panzióban szállásolták el, naponta innen utaztak a brassói WePlay Klubba, ahol napi kétszer kétórás edzésen vettek részt. Több korosztály is képviseltette magát, a legfiatalabb játékos 8, a legidősebb 18 éves volt, így az edzők mindennap öt csoportra osztották a résztvevőket: három csoport technikai edzésen, kettő fizikai felkészítőn vett részt.

[reklám]

Bara Hunor edző tájékoztatása szerint minden második napot reggeli szaladással kezdtek, majd a reggeli elfogyasztása után következett a kétórás edzés, amely után az ebédszüneten pihenhettek meg. Az utolsó napon levezetésként egy fallabdatornára került sor, amelyen a gyerekeket három külön csoportba sorolták, figyelembe véve az ügyességi szintet és a korosztályt.

A napi második edzések után szabadidős programokat szerveztek, vagyis közösen társasjátékoztak a panzióban, moziba mentek, állatkertet látogattak vagy csak sétáltak Brassóban. Bara Hunor hangsúlyozta, a gyerekek naponta csak két órára kapták kézhez a mobiltelefonokat, valamint az utolsó estét egy tábortűzzel összekötött dézsázással zárták, majd díjazták a torna dobogós helyezettjeit. Mind a kilenc dobogós olyan díjat kapott, amelyet megtudott osztani a társaival, mivel az edzők fontosnak tartják, hogy egy bajnok osztozni tudjon a nyereményen.

A szervezők a tábort teljes mértékben sikeresnek ítélik, ráadásul ugyanott megszületett egy újabb projekt ötlete, amely több klub ifjúsági játékosát célozza meg a 2019–2020. évi szezonban. Az edzőtábor létrejöttét Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatta, a szervezők ezúton köszönik a bizalmat és a segítséget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük