Felhívás!

Még nyitott az elődöntő

Még nyitott az elődöntő Sport

A magyar női kézilabda-válogatott drámai csatában, a 20 esztendős Háfra Noémi hatalmas góljával 26–25-re legyőzte a németeket a franciaországi Európa-bajnokság második középdöntős fordulójában. Ugyanakkor Románia 29–24 arányú vereséget szenvedett a továbbra is hibátlan hollandoktól.

A csoportból még öt mérkőzés van hátra, és számos forgatókönyv elképzelhető. Az biztos, hogy a magyarok a német válogatott legyőzésével életben tartották esélyüket a legjobb négy közé jutásra, amit kizárólag úgy valósíthatnak meg, ha megverik Romániát. Azonban a siker sem jelentene biztos továbbjutást. Amennyiben két csapat azonos pontszámmal zárja a középdöntőt, közöttük az egymás elleni eredmény rangsorol, ez a spanyolok, a németek és a románok esetében a magyaroknak kedvezne, a hollandok és a norvégok esetében nem.

Ha kettőnél több csapat végez ugyanannyi ponttal, akkor közöttük minitabella dönt, ami a gólkülönbség miatt nem lenne előnyös a magyar válogatottnak.

Mindkét középdöntő-csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

A kontinenstorna győztese kvótát szerez a 2020-as tokiói olimpiára, s a további két dobogóshoz hasonlóan kijut a jövő decemberi, kumamotói világbajnokságra.

A II. csoport mai programja: Spanyolország–Románia (19.00), Hollandia–Norvégia (22.00).

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.