Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Már nem veretlen a Sepsi–SIC

Már nem veretlen a Sepsi–SIC Sport

Megtört a címvédő Sepsi–SIC tizenöt mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata, a sepsiszentgyörgyi együttes először szenvedett vereséget a női kosárlabda Nemzeti Liga aktuális idényében, miután a Szatmárnémeti VSK vendégeként 76–51 (16–12, 16–21, 17–7, 27–11) arányban fejet hajtott a Both Katalin Sportteremben, a Piros csoport 7. fordulójában.

A Székely Légió által biztatott Sepsi–SIC a megszokottól eltérően nehezen lendült játékba a tavalyi ezüstérmes Szatmárnémeti otthonában, a zöld-fehér mezesek pontatlan játékukkal gyakorlatilag megkönnyítették a házigazdák dolgát. A VSK Brittany Denson irányításával egykettőre magához ragadta a kezdeményezést, a mieink csak két perc után találtak először a gyűrűbe, Ioana Ghizilă a hárompontos vonal mögül volt eredményes. Kristina Higgins kosarával átvettük ugyan átmenetileg a vezetést, ám a másik oldalon Dlesha Lloyd zsinórban öt pontot szerzett.

A második negyed Andra Mandache találatával kezdődött, amire Anca Șipoș egy triplával válaszolt, majd Annemarie Gödri-Părău is pontosan célzott a hárompontos vonaltól, így hamar egyenlíteni tudott a címvédő, azonban az öröm nem tartott sokáig, Lloyd három pontot szórt válaszként. Ezt követően a Sepsi–SIC sorozatban nyolc egységet jegyzett, viszont a Maikel Lopez edzette csapat Denson hatékony játékának köszönhetően lőtávolságon belül maradt. A zöld-fehérek a nagyszünetet megelőző két és fél percben nem találtak gyűrűbe, míg a másik oldalon Denson távolról is pontosan célzott, így az első félidő végén csak egy ponttal vezettünk (32–33).

Hirdetés
Hirdetés

A harmadik felvonás viszont rémálomszerűen alakult, hiszen közel öt percig nem bírtunk gyűrűbe találni, míg a házigazdák nyolc egységet szorgoskodtak össze. A szatmáriak védekezése túlságosan kemény diónak bizonyult a mieink számára, akik kilencpontos hátránnyal vágtak neki az utolsó tíz percnek. A gondok a zárónegyedben is folytatódtak, semmi sem jött össze a zöld-fehér mezeseknek, míg az ellenfél kíméletlenül kihasználta a címvédő összes tévedését, könnyed kosarakkal növelte előnyét, végül magabiztos győzelmet aratott (76–51).

A Szatmárnémeti VSK és a Sepsi–SIC huszonharmadszor találkozott egymással, előbbi pedig harmadszor bizonyult jobbnak. Ami az elmúlt másfél idényt illeti, 11 alkalommal játszott egymás ellen a két együttes, a piros-fehérek kétszer győzték le a mieinket.

Szatmárnémeti: Lloyd 12/6, Amukamara 16, Kádár, Mandache 9/3, Denson 27/3. Cserék: Uiuiu, Oláh 2, Tavic, Pop, Lazăr, Baltic, Huțanu 10. Vezetőedző: Maikel Lopez.

Sepsi-SIC: Ghizilă 17/15, Solopova 7/3, Gödri-Părău 11/6, Whitted 3, Higgins 10. Cserék: Demeter, Mîrne-Nagy, Șipoș 3/3, Slamová, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes.

A győzelem nem hozott látványos változást a Piros csoport táblázatában, a VSK egy pontra közelítette meg a Sepsi–SIC-et. A Piros csoport rangsora az odavágó után: 1. Sepsi–SIC (15 győzelem/1 vereség) 29 pont, 2. Szatmárnémeti VSK (12/4) 28 pont, 3. Târgoviște (9/7) 25 pont, 4. Brassói Olimpia (7/9) 23 pont, 5. ICIM Arad (4/12) 20 pont, 6. Kolozsvári U (3/13) 19 pont, 7. Konstancai Phoenix Știința (12/6) 18 pont.

A Sepsi–SIC a Piros csoport 8. körében szabadnapos, majd február 13-án, szerdán Konstancán lép pályára a 9. fordulóban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük