Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Már nem mumus az FC Botoşani

Már nem mumus az FC Botoşani Sport

Öt vereség és négy döntetlen után tizedik alkalommal sikerült legyőznie a nagy mumusnak számító FC Botoşani gárdáját a Sepsi OSK-nak, a labdarúgó 1. liga 27. fordulójának tegnap esti mérkőzésén. A tabellán negyedik piros-fehérek Gabriel Vaşvari és Tamás Nándor góljaival nyertek a moldvai kiszálláson, és hatpontos előnyre tettek szert legfőbb üldözőikkel szemben.

Nagy volt a tétje a hétfő esti összecsapásnak, és ez a játékon is érződött, az első félidőben többnyire a mezőnyben zajlott a küzdelem, a csapatok nem mertek kockáztatni, így a két kapusnak nemigen akadt dolga. Hat perccel a szünet előtt tizenegyeshez jutott a Sepsi OSK, miután egy kirúgásnál Rodriguez óriásit hibázott a büntetőterületen belül, szabálytalankodott Safrankóval szemben, a megítélt büntetőt pedig Vașvari elegánsan értékesítette – ez volt egyébként az ötödik gólja a szezonban (0–1).

Hirdetés
Hirdetés

A második játékrész elején a házigazda veszélyeztetett, Enrico Papa próbálkozását Niczuly hárította, a kipattanót Ongenda fölé lőtte. Megélénkült a mérkőzés, a 67. percben újabb nagy védelmi hibánál megduplázhatta volna előnyét az OSK, de Golofca előkészítés helyett a lövést választotta. Sebaj, pár perccel később már nem hibázott a Grozavu-legénység, Safranko a csereként beállt Tamás Nándorhoz passzolt, aki könyörtelenül lőtt a hálóba. Ez volt a fiatal kézdialmási támadó első gólja a román élvonalban (0–2).

Nem adta fel a hazai csapat, a 76. percben Ongenda jól irányzott szabadrúgásánál Niczuly ismét hatalmasat védett. A hosszabbítás utolsó percében mégis összejött a szépítés a moldvaiaknak, egy lesgyanús helyzet után Camara talált be (1–2). A lényegen ez nem változtatott, értékes három ponttal a tarsolyában távozott Botoşaniból a Sepsi OSK, amely matematikailag ugyan még nem biztosította be helyét, de három fordulóval az alapszakasz lejárta előtt jórészt a felsőházi rájátszásban érezheti magát. A mieinkre legközelebb hazai mérkőzés vár, vasárnap 16 órától a Medgyesi Gázmetánt látják vendégül a sepsiszentgyörgyi stadionban.

Labdarúgó 1. liga, alapszakasz, 27. forduló: FC Botoşani – Sepsi OSK 1–2 (0–1). Városi Stadion, Botoşani. Vezette: Andrei Chivulete.

FC Botoşani: Hankic – Braun, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu (Holzmann, 46.) – Ongenda, J. Rodriguez, Papa (Toutouh, 79.) – D. Croitoru (Roman, 14.), Al Mawas (Camara, 46.), Tîrcoveanu (Patache, 63.). Edző: Marius Croitoru. Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Mitrea, Ştefan – Fofana, Vaşvari (Ninaj, 80.), Golofca (Ştefănescu, 81.) – Csiszer (Fülöp L., 9., Kovács, 81.), Şafranko, Petrila (Tamás, 60.). Edző: Leo Grozavu.

Gólszerzők: Camara (90+2.), illetve Vaşvari (41. – büntetőből), Tamás (71.). Sárga lap: Chindriş (40.), Tîrcoveanu (60.), Seroni (65.), Patache (78.), illetve Vaşvari (65.), Niczuly (70.), Mitrea (74.).

További eredmények: Medgyesi Gázmetán – U Craiova 0–2, Clinceni – Voluntari 0–1, Hermannstadt – Viitorul 0–0, Aradi UTA – FCSB 0–1, Chindia – Astra 0–1, Kolozsvári CFR – Jászvásári Poli 4–0. A Dinamo – Arges mérkőzés tegnapi lapzártánk után zárult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások