Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A tét a továbbjutás

A tét a továbbjutás Sport

Fennállása egyik legfontosabb mérkőzése előtt áll a Sepsi–SIC, amely ma 19 órától a Lointek Gernika Bizkaia ellen veszi fel a kesztyűt a női kosárlabda Európa-kupa nyolcaddöntőjében. A mérkőzést közvetíti az Erdély tévé és a Marosvásárhelyi Rádió.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, a Sepsi–SIC kilencedik kiemeltként jutott be a sorozat legjobb tizenhat csapata közé, miután először sikerült csoportgyőztesként továbbjutnia az egyenes kieséses szakaszba. A zöld-fehérek januárban, a saját rendezésű csoportkörben 85–48-ra verték a belga Basket Namur Capitalet, 70–73-ra kikaptak a francia ESBVA Lille Métropole-tól, és 57–50 arányban diadalmaskodtak a spanyol Cadi La Seu alakulatával szemben. Az erősorrend alapján kialakított párosítás szerint a nyolcadik helyen kiemelt baszk csapat jutott ellenfélnek, amely az alapszakaszt csoportmásodikként zárta az F jelű négyesben. A Mario López irányította gárda a 16 csapatos spanyol élvonalban az ötödik helyet foglalja el 16 győzelemmel és 9 vereséggel, viszont három mérkőzéssel kevesebbet játszott a listavezető Uni Gironához képest. A baszk csapat számára az előző szezonban a nyolcaddöntő jelentette a végállomást az Európa-kupában. A Gernika játékosa, Milica Ivanovic ezúttal ellenfélként tér vissza Sepsiszentgyörgyre, a 32 éves szerb kosárlabdázó a 2012–2013. évi idényben erősítette a zöld-fehéreket.

„Ez egy olyan mérkőzés lesz, amikor tudásunk legjavát kell nyújtanunk, a spanyol bajnokság egyik topcsapata ellen. Egy biztos, nagyon nehéz dolgunk lesz, de erre készültünk egész szezonban. Az idei versenykiírás alapján egy meccsen dől el a továbbjutás, ilyenkor bármi megtörténhet. Minden tiszteletünk az ellenfélé, de minket sem szabad alábecsülni, a hazai pálya mellettünk szól, de abban is biztos vagyok benne, hogy mindenki a tőle telhető maximumot nyújtja a győzelemért” – nyilatkozta a meccs előtt Zoran Mikes vezetőedző, aki épp a tegnap ünnepelte 49. születésnapját.

A Sepsi–SIC két buboréktornát is a Sepsi Arénában rendez. A menetrend szerint ma 16 órától rendezik a Reyer Venezia (olasz) – InvestInTheWest ENEA Gorzow (lengyel) összecsapást, míg 19 órától kezdődik a Sepsi–SIC – Lointek Gernika (spanyol) találkozó. Kedden 16 órakor az Elitzur Ramla (izraeli) – BCF Elfic Fribourg (svájci) mérkőzésre, míg 19 órától a Carolo Basket (francia) – VBW CEKK Cegléd (magyar) párbajra kerül sor. A párosítások győztesei továbbjutnak a negyeddöntőbe, ahol az első párharcot 18-án, a másodikat 19-én rendezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük