Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magyar játékos az Eb álomcsapatában

Magyar játékos az Eb álomcsapatában Sport

A holland női kézilabda-válogatott nyerte a franciaországi Európa-bajnokság bronzérmét, miután a vasárnap délutáni helyosztón négy góllal legyőzte Románia csapatát Párizsban. 

 

A Cristina Neagut szerdán súlyos térdsérülés miatt elveszítő románok igyekeztek tartani a lépést ellenfelükkel, de a védekezésük nem volt megfelelő, így a szünetben már hétgólos hátrányban voltak, és a folytatásban sem volt esélyük az egyenlítésre: Hollandia–Románia 24–20 (15–8).

Hirdetés
Hirdetés

Háfra Noémi (képünkön) is bekerült a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatába. A Ferencváros junior világbajnok balátlövője 57 lövésből 27 gólt dobott, ezzel a magyar csapat házi gólkirálya lett. A magyar élvonalban szereplő külföldi játékosok közül a Győri Audi ETO KC francia kapusát, Amandine Leynaud-t, valamint norvég irányítóját, Stine Oftedalt szavazták be a legjobbak közé a szurkolók, és szerepel a listán a román beálló, Crina-Elena Pintea is, aki aláírt a győriekhez.

Az Európa-bajnokság álomcsapata: kapus: Amandine Leynaud (francia), balszélső: Majda Mehmedovic (montenegrói), balátlövő: Háfra Noémi (magyar), irányító: Stine Oftedal (norvég), jobbátlövő: Alicia Stolle (német), jobbszélső: Carmen Martín (spanyol), beálló: Crina-Elena Pintea (román), védekező játékos: Kelly Dulfer (holland), a legértékesebb játékos: Anna Vjahirjeva (orosz).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük