Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ma már Székelyföldön a mezőny

Ma már Székelyföldön a mezőny Sport

Tizenhatodik alkalommal kerül sor Székelyföld Kerékpáros Körversenyére, amely idén első alkalommal átlépte az országhatárokat és Debrecenből rajtolt el. A tegnapi első szakasz során Debrecen utcáin bizonyítottak a kerékpárosok, a mai második etap során a Marosvásárhely–Csíkszereda-útvonal vár a sportolókra a maga 161,6 km-es távjával, sprintjeivel, hegyibefutókkal.

Hirdetés
Hirdetés

Az első, magyarországi szakasz után a Székelyföldi Körverseny résztvevői visszatérnek a verseny klasszikus színteréhez, Székelyföldre. A második szakasz a tavalyi start helyszínéről, Marosvásárhelyről indul és Csíkszereda felé tart. A kerékpárosok Szovátán keresztül jutnak el Székelyudvarhelyre, majd egy kis lövétei kitérővel 161,6 kilométer letekerése után érnek célba. A harmadik szakaszon Csíkszeredából indulva, Kézdivásárhelyt érintve, Sepsiszentgyörgyre kerekeznek a sportolók. A szolid 136,8 km-es táv végén a kerékpárosok alaposabban megismerhetik a megyeszékhely központját: a szakasz utolsó három kilométere szentgyörgyi körökkel áll össze. A negyedik versenynapon egy új útvonalon fedezhetik fel a kerékpárosok Kovászna és Hargita megyék szépségeit, táji adottságait. A 144 kilométeres távnak Sepsiszentgyörgyről vágnak neki, és Barótot, majd Székelyudvarhelyt is érintve, Hargitafürdőre érkeznek meg. A zárószakaszon a Székelyudvarhely–Bucsin-tető–Gyergyószentmiklós–Csíkszereda útvonalon haladnak.

Az előzetes tervek szerint a körversenyen 22 csapat részvételére számítottak, ám a start napjához közeledve, ahogy megszokhattuk, a mezőny fogyni kezdett. Három csapat lépett vissza: a szlovák BRS Kaktus Bike, a holland Alinq Continental Cyclingteam, valamint a román válogatott. A 2022-es körverseny összdíjazása 15 095 euró, költségvetése pedig 1,7 millió lej.

A 16. Székelyföldi Körverseny tervezett útvonala: 2. szakasz (szerda): Marosvásárhely–Nyárádszereda–Szováta–Szentegyháza–Lövéte–Kirulyfürdő–Csíkszereda (161 km), 3. szakasz (csütörtök): Csíkszereda–Sepsibükszád–Kézdivásárhely–Kovászna–Sepsiszentgyörgy (136 km), 4. szakasz (péntek): Sepsiszentgyörgy–Árapatak–Bölön–Barót–Székelyudvarhely–Hargitafürdő (144 km), 5. szakasz (szombat): Székelyudvarhely–Zetelaka–Bucsin-tető–Gyergyószentmiklós–Csíkszereda (149 km).

Az eseménnyel kapcsolatos további hasznos információk a Székelyföldi Körverseny portálján (www.tourofszeklerland.ro) vagy közösségi oldalán (www.facebook.com/TourOfSzeklerland) találhatók.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük