Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lemaradtak az Eb-ről

Lemaradtak az Eb-ről Sport

Sem a román, sem a magyar női kosárlabda-válogatott nem jutott ki a júniusi Európa-bajnokságra. A kilenc selejtezőcsoportból a győztesek és az öt legjobb második szerzett részvételi jogot az Eb-re.

Hirdetés
Hirdetés

A román válogatott két vereséggel zárta az Isztambulban rendezett Európa-bajnoki selejtezőt. Előbb 100–52-re (32–8, 26–17, 18–16, 24–11) kikapott Csehországtól, majd 81–66-ra (15–14, 25–21, 23–16, 18–15) Olaszországtól, így a D-csoport utolsó helyén végzett. A Sepsi–SIC két játékosa a két mérkőzésen jól teljesített, Ioana Ghizilă összesen 20 pontot, 5 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett, míg Orbán Nikolett 8 pontot, ugyanannyi lepattanót és 1 szerzett labdát tett a közösbe. A KSE tehetsége, Lénárt Paula 8 pontot és 5 gólpasszt jegyzett ezúttal.

A magyar válogatott csütörtökön Pöstyénben 65–57-re verte a házigazda szlovákokat, így két győzelemmel és két vereséggel a hetedik legjobb csoportmásodikként fejezte be a csoportkört, és lemaradt a júniusi Eb-ről. A Sepsi–SIC két kiválósága, Jovana Pašić és Pinelopi Pavlopoulou viszont ott lesz a kontinenstornán Montenegró, illetve Görögország színeiben.

Az idei Eb-nek Valencia és Strasbourg ad otthont, a két házigazda, azaz a spanyol és a francia válogatott automatikusan résztvevője a 16 csapatos viadalnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük