Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lehet sízni Sugásfürdőn

Lehet sízni Sugásfürdőn Sport

Hét elején elég hó hullott ahhoz, hogy – a hóágyúkból pótolva – megnyithassák a sugásfürdői nagy sípálya alsó szakaszát – tudtuk meg Wagner Attilától. A város tulajdonában lévő sportlétesítményeket működtető Sepsi Rekreatív üzemeltetési igazgatója arra számít, a hét végén is mindkét pályán síelhetnek a téli sportok kedvelői.

Hirdetés
Hirdetés

Az igazgató szerint „szűkön, de van elég hó” ahhoz, hogy élvezni lehessen a sízést a két pályán.

– Sajnos a nagy pálya felső felét most sem tudtuk befödni, a síliftről az ötös oszlopnál kell „kiszállni”. Nem elég, hogy kevés hó hullt, egész télen gondot okozott a hőmérséklet inverzió is: Sugásfürdőn fagypont körüli hőmérséklet volt azokban a napokban is, amikor a városban éjszaka mínusz 5, mínusz 8 fokra süllyedt a hőmérő higanyszála, így nem tudtuk használni a hóágyúkat – mondta el Wagner Attila.

A kicsi pályán jó hóviszonyok vannak, gyakorlatilag január eleje óta folyamatosan lehet sízni, ott az egész pálya használható.

A pálya állapotát a www.rekreativ.club/net/sikozpont.php#webcam honlapon lehet „ellenőrizni”. A pályák hétfőtől csütörtökig 15 és 20, pénteken 15 és 21, hétvégén 9 és 21 óra között tartanak nyitva.  A jegyek és bérletek ára tavalyhoz képest nem változott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük