Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kupadöntők a Sepsi Arénában

Kupadöntők a Sepsi Arénában Sport

Tegnapi lapszámunkban már közöltük, hogy a Kolozsvári Egyetemen keresztül vezet az út a női kosárlabda Román-kupa elődöntőjébe a Sepsi-SIC számára, az igazi meglepetést viszont mára tartogattuk. A Román Kosárlabda-szövetség döntésének értelmében ugyanis jövő év februárjában a Sepsi Arénában rendezik nemcsak a női, hanem a férfi kupafinálét is.

A szakszövetség november végén sorsolta ki a február 10–13. között esedékes férfi, hétfőn pedig a várhatóan február 23–25. között rendezendő női Román-kupa negyeddöntőinek párosításait. A sorsolás értelmében, a zöld-fehér mezesek akárcsak a tavaly, idén is a Kolozsvári U csapatával találkoznak a negyeddöntőben. A női csapatok közül csak a Sepsi-SIC jelezte, hogy megszervezné a nyolcas döntőt (Final 8), míg a férfiak esetében a nyolc résztvevő együttes közül egyik sem szerette volna megrendezni a többnapos eseményt.

– A szövetség döntése alátámasztja, hogy az elmúlt években kosárlabda nagyhatalom lettünk, persze ez a város és a megye támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Az új multifunkcionális Aréna hozománya, hogy ezeket a rangos eseményeket meg tudjuk szervezni, és számunkra mindenképp egy kiváló lehetőség a női mellett a férfi kupadöntő lebonyolítása is. Biztos vagyok benne, hogy a háromszéki emberek kíváncsiak lesznek a mérkőzésekre, és nagyon sokan ki fognak látogatni a találkozókra. Külön öröm számunkra, hogy a Kolozsvári U-BT színeiben játszó, sepsiszentgyörgyi Kuti Nándor újra a megyeszékhelyen léphet pályára. Mivel a szövetség sorozatban második éve is nekünk adta a rendezési jogot, úgy érezzük, hogy elismerik az eddig végzett munkánkat” – nyilatkozta Rusz István, a Sepsi-SIC sportmenedzsere.

A negyeddöntő párosításai: férfiak: Galaci Phoenix–Nagyvárad, Nagyszebeni BC–Temesvári BC, FC Argeși Pitești–Kolozsvári U-BT, Temesvári Timba–Bukaresti Steaua EximBank. Nők: Kolozsvári U–Sepsi-SIC, Aradi ICIM–Alexandria, Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári Universitatea, Temesvár–Brassói Olimpia.

A férfiaknál a Galaci Phoenix–Nagyvárad párharc győztese a Temesvári Timba–Bukaresti Steaua EximBank mérkőzés nyertesével találkozik az elődöntőben, míg a Nagyszebeni BC–Temesvári BC találkozó nyertese a FC Argeși Pitești–Kolozsvári U-BT meccs győztesével csap össze a döntőbe jutásért. A nőknél a Kolozsvári U–Sepsi-SIC mérkőzés nyertese a Temesvár–Brassói Olimpia párharc győztesével kerül szembe az elődöntőben, míg az Aradi ICIM–Alexandria meccs győztese a Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári Universitatea párharc nyertesével csap össze a fináléba jutásért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük