Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közeledik a bajnoki rajt

Közeledik a bajnoki rajt Sport

Elkészült a női kosárlabda Nemzeti Liga 2020–2021-es idényének menetrendje. A Román Kosárlabda-szövetség (FRB) tájékoztatása szerint burboréktornák formájában kezdődik a pontvadászat, a tervek szerint az első turnénak Bukarest ad otthont november 24–26. között. A nyitókörben háromszéki rangadót rendeznek, a négyszeres bajnok Sepsi–SIC a Kézdivásárhelyi SE-vel csap össze.

A Román Kosárlabda-szövetség eltekintett eredeti tervétől, miszerint két értékcsoportban rendezi a női élvonalbeli bajnokságot, ehelyett visszatér a fordulónkénti lebonyolítási rendszerhez. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a sokat bírált buboréktornák formájában kezdődik a pontvadászat november 24–26. között Bukarestben. A tervek szerint a három nap leforgása alatt három fordulót zavarnak le a csapatok. A FRB úgy számol, idén további három tornát hoznak tető alá, a helyszínek azonban egyelőre nem ismertek. A visszavágó-sorozatot a jövő év január 4. és április 8. közötti időszakra tervezik, bíznak benne, hogy ekkor már a sportminisztérium lehetővé teszi a hagyományos lebonyolítási formához való visszatérést, azaz minden csapat saját otthonában fogadhatja ellenfelét.

Hirdetés
Hirdetés

A bajnokság tizenkét csapat részvételével zajlik majd: a Sepsi–SIC-en és a KSE-n kívül a Szatmárnémeti VSK, a Konstancai Phoenix CSU Simona Halep, a CSM Alexandria, az Aradi FCC Baschet, a Bukaresti Rapid, a CSM Târgoviște, az Agronomia Bukarest, a Țara Bârsei 2011 Brassó, a Nagyváradi Rookies és a Kolozsvári U versenyez. A női pontvadászat rögtön háromszéki rangadóval indul, a Sepsi–SIC és a KSE a nyitókörben mérheti össze erejét. Mint ismeretes, az előző kiírás márciusban a pandémia miatt szakadt félbe, később bajnokavatás nélkül felfüggesztették az egészet, így az alapszakaszt megnyerő és főesélyesnek számító Sepsi–SIC számára nem adódott lehetőség a címvédésre.

Időközben a szakági szövetség sorshúzással kijelölte a Román-kupa négyes döntőjének negyedik részvevőjét. A Final Fourban így címvédőként a Sepsi–SIC, a két selejtezőcsoport győzteseként a Kolozsvári U és a Szatmárnémeti VSK, valamint Fortuna kegyeltjeként a szerencsés csoportmásodik, az Agronomia Bukarest lesz ott. A négyes döntőt várhatóan jövő év februárjában rendezik.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, első buboréktorna (november 24–26.), a háromszéki csapatok programja: 1. forduló: Kézdivásárhelyi SE – Sepsi–SIC; 2. forduló: Sepsi–SIC – Konstancai Phoenix Simona Halep, Szatmárnémeti VSK – Kézdivásárhelyi SE; 3. forduló: CSM Alexandria – Sepsi–SIC, Kézdivásárhelyi SE – CS Țara Bârsei 2011 Brassó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük