Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Komoly a tét a héten

Komoly a tét a héten Sport

Az Európai Labdarúgó-szövetség a nemzeti tagszövetségekkel közösen ismertette az Európa Konferencia Liga (EKL) harmadik selejtező fordulójának a mérkőzéseit. Romániából és Erdélyből négy csapat, Magyarországról kettő érdekelt ebben (a Puskás Akadémia kiesett, a Ferencváros a Bajnokok Ligájában folytatja).

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK – Djurgardens IF (Svédország) augusztus 4-én 21 órára van kiírva. Az Unibet sportfogadási iroda így látja az erőviszonyokat: házigazda-győzelem 2,60, döntetlen 3,10, vendéggyőzelem 2,65, azaz icipicivel több esélyt adnak a háromszéki csapatnak, a Betano viszont 0,5 tizeddel nagyobb nyereményt ajánl a Sepsi-győzelemre, vagyis a svédeket látja ennyivel esélyesebbnek.

A Dac Dunaszerdahely (Szlovákia) – FCSB mérkőzés augusztus 3-án lesz 21.30 órától, a Szoligorszk (Fehéroroszország) – CFR Kolozsvár mérkőzés 4-én 20 órakor kezdődik, míg a Zorja Luhanszk (Ukrajna) – Universitatea Craiova 4-én 20.30-kor csap össze a lengyelországi Lublinban.

A magyarországi csapatok EKL-mérkőzései: Molde (Norvégia) – Kisvárda 4-én 20 órától, Mol Fehérvár – Petrocub Hincesti (Moldovai Köztársaság) 4-én 21.30-tól. A Bajnokok Ligájában érdekelt Ferencváros 3-án 19 órától kezd az azerbajdzsáni Qarabag otthonában.

A gsp.ro gyorskönyvelést mutatott be arról, hogy a négy romániai csapat milyen pénzosztalékokban részesülhet az UEFÁ-tól. Tényként közlik, hogy az EKL harmadik fordulójában való részvételért mindegyikük bebiztosította az 550 ezer eurós osztalékot. Az újabb továbbjutás esetén az összeg 750 ezer euróra emelkedik. Megjegyzik, amennyiben a CFR kiesik a harmadik fordulóban (nem valószínű), egyedüli romániai kivételezettként az 550 ezer euró mellett 250 ezer eurós „vigaszdíjban” részesül, mert a rangosabb BL-ből érkezett az EKL-be. A harmadik fordulón túljutó csapatok számára jöhet a közvetlen rájátszás a csoportkörbe jutásért. Aki azt a párharcot elveszíti, marad az említett 750 ezer euróval. A csoportkörbe jutásnál kezdődhetnek az igazi számolgatások. A bejutás alanyi jogon 2,95 millió euró (eredményektől függetlenül!), emellett minden győzelem 500 ezer euró, minden döntetlen 166 ezer euró. A vereségért nem jár külön pénzdíj, de azt pótolja az említett 2,95 millió eurós részvételi díj. A további pénzjutalmak: csoportgyőzelem 650 ezer euró, második hely 300 ezer euró, nyolcaddöntőbe jutás 600 ezer euró, negyeddöntő 1 millió euró, elődöntő 2 millió euró, döntő 3 millió euró, kupagyőzelem még 2 millió euró.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük