Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hungaroringi rekordok

Hungaroringi rekordok Sport

A Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen nyerte a Formula–1-es Magyar Nagydíjat, a második Lewis Hamilton, a harmadik George Russell lett. A hétszeres világbajnok Hamilton immár 188. alkalommal pezsgőzhetett a pódiumon, s 180. futamán vezetett legalább egy kör erejéig – mindkettő óriási rekord a maga kategóriájában, ráadásul a vasárnap az élen töltött négy körével a Hungaroringet is beírta az F1-es rekordok könyvébe.

Hirdetés
Hirdetés

Lewis Hamilton a hetedik helyről vágott neki a Magyar Nagydíjnak, és a kerékcserék következtében a 46. körben állt élre, majd négy körig vezette is versenyt, amikor a Mercedes kihívta a boxutcába második kerékcseréjét végrehajtandó, így a végül a futamot megnyerő Max Verstappen került az első helyre. Hamilton ezzel a négy élen töltött körrel már 487 körnél jár a Hungaroringen az első helyen töltött körök számát tekintve, ami rekordnak számít az egyazon pályán, élen töltött körök számát tekintve.

A brit igazi rekordmatuzsálemet adott át a múltnak, a korábbi listavezető, Bill Vukovich még az 1950-es évek első felében jutott 485 élen töltött körig az indianapolisi oválpályán. Az F1-ben csakis az Amerikai Nagydíjnak helyt adó legendás aszfaltcsíkon szereplő Vukovich 1955-ben zsinórban harmadik győzelmére hajtott Indianapolisban, amikor első helyen haladva végzetes balesetet szenvedett, s ezzel ő lett az első olyan halottja a sportágnak, aki a bajnokságba beszámító futamon vesztette életét.

Visszatérve Hamiltonra: a brit versenyző kereken 50. alkalommal végzett másodikként, s Fernando Alonso (355), Michael Schumacher (347) és Kimi Räikkönen (314) után a negyedik olyan pilóta lett, akinek első és legutóbbi dobogós helyezése között legalább 300 futamot teljesített – a brit épp most jár ennyinél.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük