Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Köd Bölöni mögött

Alexandru Boc (sz. 1946), az Universitatea Craiova egykori játékosa úgy véli, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) vezetői csupán egy különös stratégia részeként tárgyaltak Bölöni Lászlóval – akárcsak több más jelölttel – a szövetségi kapitányi tisztségről, és amikor majd ez a színjáték kimerül, akkor könnyebb lesz elfogadtatni annak a kiváltságos jelöltnek a személyét, akit már hetek óta kiszemeltek és a kinevezésre előkészítettek.

Hirdetés
Hirdetés

Az egykori középhátvéd tudni véli, hogy voltaképpen Adrian Mutu lesz a román válogatott szövetségi kapitánya. Szerinte, ha Bölöni tényleg szeretne szövetségi kapitány lenni, és ha a szakszövetség tényleg őt akarná, egy nap alatt megegyeztek volna.

Az egyik sportlap szintén Mutut látja a román válogatott kispadján, sőt, azt is tudni vélik, a fiatal edzőt a háttérből komolyan segíthetné majd Cornel Dinu és Cesare Prandelli, utóbbi többek között a Parma, a Roma, a Fiorentina, a Valencia, a Galatasaray vezetőedzője és az olasz válogatott szövetségi kapitánya (2010–2014) is volt. Más lapvélemények szerint a Mutuhoz hasonlóan a jelöltek között szereplő Edi Iordănescu lehet a szövetségi kapitány. Tény az, hogy „Edi és Adi” is szerződés nélkül van jelenleg.

Bölöni Lászlóval kapcsolatosan sok-sok pró és kontra vélemény elhangzott, leíródott, többen dicsérik, mint bírálják. A sportlapok azt boncolgatják, vajon miért nem sikerült megegyezni. Egyik lehetséges okként említik, hogy Bölöni egy vagy több külföldi szakembert szeretne a válogatott stábjában, míg a szakszövetség itthon élő román állampolgárokra számítana inkább. Egyfelől az alacsonyabb költségek, bérek miatt, másfelől azért, hogy Bölöni mögött legyenek olyan segítők, akik jól ismerik a romániai fociéletet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük