Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kimagasló eredmények

Kimagasló eredmények Sport

November 23-án Izvorani adott otthont a kadét, junior és U21-es korosztálynak szóló országos interstílus bajnokságnak, amelyen az ország legjobb karatékái harcoltak négy stílusban az érmekért.

A versenyen 52 egyesület 227 sportolója lépett küzdőtérre, Háromszékről a sepsiszentgyörgyi Shoto Team, illetve a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub tette próbára magát.

A Bartók Csaba és Vajik Csaba irányította kézdivásárhelyi csapat hat tagja versenyzett ezúttal, akik a nagyon erős mezőnyben két érmet érdemeltek ki. A kadét korosztályban érdekelt Székely Tas (-63 kg) hibátlan meneteléssel utasított maga mögé mindenkit, és vált országos bajnokká, míg Vajik Eszter (junior, -53 kg) nyakába ezüstérem került.

Hirdetés
Hirdetés

A Préda Csaba vezette Shoto Team színeit öt karatéka képviselte, közülük Solymosi Tamás (junior, -76 kg) és Kisgyörgy Magor (U21, -60 kg) bronzérmet szereztek. Kisgyörgy Hunor és Makó Csongor két-két nyert meccs után a vigaszágon harcolt a bronzéremért, de mindketten alulmaradtak, így ötödikként végeztek, míg Andrei Raul már az első meccsét elveszítette.

A megmérettetés azért számított kiemelt jelentőségűnek, mert az itt elért eredmények alapján lehet bekerülni a román válogatott keretbe. 2020-ban Magyarország rendezi a WKF Európa-bajnokságot, amelyre sokan szeretnének kijutni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük