Felhívás!

Kilenc játékost marasztaltak

Kilenc játékost marasztaltak Sport

Kilenc játékosával hosszabbított szerződést a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata. Az ötszörös kupagyőztes és négyszeres bajnok sepsiszentgyörgyi együttesnél túltették magukat az idei „csonka” szezonon, és már a következő idény előkészítésén fáradoznak. Négy távozóról adott hírt a zöld-fehér mezes csapat.

A Sepsi–SIC bejelentése szerint a következő idényben is számítanak Annemarie Gödri-Părău, Andra Mandache, Ioana Ghizilă, Orbán Nikolett, Ștefania Cătinean, Jovana Pašić, Kovács Renáta, Rebecca Tobin és Chrissy Givens játéktudására, míg a távozók között találjuk Demeter Nóra, Kristina Topuzovic, Jelena Vucetic és Mirne-Nagy Ildikó nevét. Új szerzeményekről egyelőre nem érkezett hír, de a klub javában dolgozik azon, hogy erősítsen a következő idény kezdetére.

A szerződést hosszabbító játékosok egytől egyig azt nyilatkozták, könnyű volt a maradás mellett dönteniük, mindannyian egyetértenek abban, hogy a komoly hozzáállás, az itt folyó minőségi munka, az edzési körülmények, a csapatszellem, a mérkőzések hangulata és a szurkolók viszonyulása páratlan élményt és fejlődési lehetőséget jelent számukra, de az sem elhanyagolandó, hogy több színtéren is az elsőségért küzdhetnek.

Annemarie Gödri-Părău csapatkapitány úgy fogalmazott, karrierje legkönnyebb döntése volt a szerződéshosszabbítás, „mert ezt akartam, itt vagyok otthon”. „Az új idényt azzal a vággyal kezdjük, hogy bajnokságot nyerjünk, főleg amiatt, hogy az elmúlt szezonban nem hirdettek bajnokot – még akkor sem, ha magasan az első helyen álltunk –, valamint nemzetközi szinten is igyekszünk a lehető legjobb eredményt elérni. Szeretem a szurkolókat, akik rendkívüliek, a szakmai stáb professzionalizmusa az edzőtől kezdve, a menedzseren, az elnökön át, egészen a gyógytornászig kifogástalan, emellett pedig minden feltétel adott számunkra” – állítja a rutinos irányító.

Egy másik tapasztalt játékosra, Andra Mandachera is számíthat az új szezonban Zoran Mikes vezetőedző, a 39 éves kosárlabdázó is hangot adott véleményének, miszerint kitűnően érzi magát Szentgyörgyön. „Remélem, hogy a következő szezont a megszokott módon kezdhetjük, tekintettel a jelenlegi helyzetre, a céljaink most sem lehetnek mások, mint a kupagyőzelem és a bajnoki elsőség – amely hiányzott az elmúlt idényben –, de a nemzetközi versenysorozatban is a lehető legjobb eredményt akarjuk elérni. Szeretem a mérkőzések hangulatát és a szurkolókat, szakmai szempontból pedig tetszik a klub komolysága. Nagyon várom már, hogy találkozzunk, hiányoztatok, és köszönöm az üzeneteiteket, amelyeket a járvány ideje alatt küldtetek” – üzente Andra Mandache.

A Román Kosárlabda-szövetség döntése értelmében változik a Nemzeti liga lebonyolítási rendszere, az elmúlt két szezonnal ellentétben, már nem lesznek értékcsoportok, hanem visszatérnek a hagyományos lebonyolításhoz: az egycsoportos alapszakaszban oda-visszavágó kört rendeznek, majd következhet a felsőházi és az alsóházi rájátszás. A szövetség július 15-ig várjak a csapatok nevezését, várhatóan október elején rajtol a pontvadászat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások