Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nem bírtak egymással

Gól nélküli mérkőzéssel folytatódott a másodosztályú labdarúgó-bajnokság. A II. liga rájátszásának első mérkőzésén, pénteken nem bírt egymással a Turris Oltul Turnu Măgurele és a Campionii FC Argeș Pitesti. Mint ismeretes, a szakszövetség döntése értelmében a másodosztályból nem esik ki senki, az első hat helyezett pedig rájátszásban dönti el, hogy ki jut fel, és ki jogosult a szintén feljutásért zajló osztályozóra. A CS Mioveni–Bukaresti Rapid mérkőzést kedden 17 órától rendezik, az UTA–Petrolul Ploiești találkozót pedig elhalasztották, mivel a ploieștiek több játékosa is megfertőződött a koronavírussal. Az állás: 1. Aradi UTA 25 pont, 2. Turris Oltul 21, 3. Mioveni 20, 4. FC Argeş 20, 5. Petrolul 19, 6. Rapid 19. 

Megkezdték az alapozást

Elkezdte a felkészülést az új idényre Székelyföld egyetlen másodosztályú labdarúgócsapata, az FK Csíkszereda. A sepsiszentgyörgyi Valentin Suciu által irányított gárda július 11-ig hazai környezetben készül, majd tizenegy napos edzőtáborba vonul Kovásznára, ahol két edzőmeccset szeretnének játszani. Öt játékosnak járt le a szerződése, illetve kölcsöne: Magyari Szilárdnak, Bordás Dánielnek, Veres Szilárdnak, Erdei Carlónak és Yasin Hamednek, a gólgyáros Bajkó Barna pedig befejezte játékosi pályafutását, ezentúl a klub U17-es csapatának lesz az edzője. Az érkezők közé tartozik János Norbert csatár, illetve a jobbhátvéd és középpályás poszton is bevethető Takács Rareș. 

Benedek Tiborra emlékeznek

A sportbarátok, szurkolók az augusztusi Magyar Kupa-finálé előtt, a Margitszigeten, pályafutásának legszebb pillanataival emlékezhetnek súlyos betegség után elhunyt Benedek Tiborra. A háromszoros olimpiai bajnoktól szerettei – kívánságának megfelelően – szűk családi körben búcsúztak el. Benedek Tibor játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a magyar nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük