Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kicsúszott az első tízből

Kettős gumidefektet kapott a Transcontinental Race hetedik kiadásán Bagoly Levente. A sepsiszentgyörgyi ultrakerékpárosnak némi szerencsével sikerült kijavítania a hibát, de többórás kiesés alatt többen megelőzték, így kicsúszott a 4000 kilométeres verseny első tíz helyezettje közül. 

Óriási pechje ellenére nem kevés szerencséje is volt Bagoly Leventének. A sepsiszentgyörgyi kerekes a kilencedik helyen gurult a négyezer kilométeres verseny kétharmada körül, amikor a francia Alpokban, La Valoriette előtt kettős gumidefektet kapott. A szabályzat szerint mindet egyedül kell megoldani, kísérőről, netán szerelőkocsiról szó sem lehet.

Hirdetés
Hirdetés

Levente, aki belső nélküli gumikat használ, az első kerékbe betette azt a belsőt, amit biztonság kedvéért magával vitt, de a második kerékbe már nem volt mit tennie. Gyalog haladva elért egy táborozó lakókocsihoz, ahonnan kért egy autópumpát és kőkeményre fújta a hátsó gumit, hogy az lassan szivárogva kitartson La Valloriette-ig. Itt, kisebb csoda folytán, miután a kisváros télen síparadicsom, nyáron biciklis központ (a Tour de France is érinti), vasárnap este nyitva talált egy bicikliszaküzletet, ahol vásárolt egy belsőt, amit betett a hátsó kerékbe, és így folytatni tudta útját. A gond mindössze annyi, hogy ezalatt nyolc versenyző elkerülte, így a 17. helyre csúszott vissza.

Ha ebben a pozícióban fejezné be a versenyt, az is igen szép teljesítmény lenne, hisz vannak, akik 1200 kilométerrel hátrébb, még a hármas ellenőrzőpontot sem érték el, viszont most jó esélye lett volna, hogy akár az első tízben végezzen, ami nem tűnik elérhetőnek, hisz a most tizedik helyen haladó kerékpároshoz képest mintegy 14 óra hátránya van.

Két évvel ezelőtt Levente a 19. helyen ért célba a Transcontinentalon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük