Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik a kosáridény

Kezdődik a kosáridény Sport

Bukaresti teremtornával indul a női kosárlabda-élvonal 2022–2023-as idénye, mindkét háromszéki csapat szombaton kezdi meg szereplését a bajnokságban. A címvédő Sepsi-SIC 16 órától a Kolozsvári U, míg a Kézdivásárhelyi SE 18 órától a Konstancai MSK ellen lép pályára.

Hirdetés
Hirdetés

A 2022–2023-as női kosárlabda-élvonal mezőnye 11 csapatosra fogyatkozott, miután a bronzérmes Szatmárnémeti VSK nem vállalta a szereplést. Ez azt jelenti, hogy minden fordulóban egy csapatnak állnia kell. Akárcsak tavaly, idén is teremtornával rajtol a bajnokság, a hatszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes Sepsi-SIC a Kolozsvári U ellen egyértelmű favoritként áll ki, csak a győzelem mértéke lehet kérdéses ezen a találkozón. A tízéves fennállását ünneplő sepsiszentgyörgyi klub idénre is a címvédést tűzte ki célul, emellett megcélozzák a továbbjutást az Euroliga főtáblájára.

Az előző idényben hetedik KSE a Konstancai MSK-val szemben kezd, a két amerikai és egy szerb játékossal kiegészült céhes városiak szeretnék felülmúlni ezt a teljesítményt és feljebb kapaszkodni a ranglistán.

A találkozókat a FRB TV élőben közvetíti.

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük