Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kettős győzelemmel zárnának

Kettős győzelemmel zárnának Sport

A kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban zárul az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszása, amelynek utolsó három fordulóját rendezik meg a céhes városban. A KSE Futsal vasárnap a Kolozsvári Clujanával, míg hétfőn a Buzăui Luceafărul csapatával néz farkasszemet.

Hirdetés
Hirdetés

A Gazda József irányította KSE Futsal egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a playout első buboréktornáját, Kolozsváron 5–2-re verte a kincses városbeli Clujana együttesét, majd 4–0-ra kapott ki a Buzăui Luceafărul alakulatától. Az alsóházi rájátszás első három mérkőzése után a két győzelmet elkönyvelő Luceafărul 9 ponttal vezeti a tabellát, a kék-fehérek (1 győzelem/vereség) másodikok 5 ponttal, harmadik Kolozsvár (2 vereség) 1 ponttal. Mint ismeretes, az alapszakasz után a Buzău 3, a felső-háromszéki csapatunk 2, a Clujana 1 pontot vitt magával playoutba. Mivel az odavágók alatt visszalépett a Dunărea Călărași, várhatóan senki sem esik ki egyenes ágon az élmezőnyből, hanem a 7. helyen végző csapat osztályozót játszik a 2. Liga második helyezettjével.

„Ki kell használjuk a hazai pálya előnyét, két győzelemmel szeretnénk befejezni a hazai környezetben sorra kerülő tornát. Ideje lenne annak is, hogy nyerni tudjunk a Buzău ellen, hiszen ebben az idényben ez még nem sikerült” – nyilatkozta érdeklődésünkre Gazda József edző, aki hozzátette, hogy csak a Kolozsvári Clujana esetleges két győzelmével lehet veszélyben az élvonalban való bennmaradás.

A kézdivásárhelyi torna programja (a frf.ro szerint): szombaton 15 órától Kolozsvári Clujana–Buzăui Luceafărul; vasárnap 11 órától KSE Futsal–Kolozsvári Clujana; hétfőn 12 órától Buzăui Luceafărul–KSE Futsal.

Román Kupa döntő Székelyudvarhelyen

A Román Labdarúgó-szövetség döntése értelmében az idei futsal Román-kupa négyes döntőjének Székelyudvarhely ad otthont, az elődöntőket vasárnap, a döntőt hétfőn rendezik meg. A járványhelyzet miatt nézők nélkül zajló tornán a címvédő házigazdák mellett a Csíkszeredai Imperial Wet, a Dévai Autobergamo és a Buzăui Luceafărul harcol a trófeáért. A Final Four programja: vasárnap Dévai Autobergamo–FK Székelyudvarhely (16 óra, PRO X), Csíkszeredai Imperial Wet–Buzăui Luceafărul (18 óra, Futsal Romania YouTube); hétfőn döntő (16 óra, PRO X).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük