Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy csipetnyi szerencsét!

Egy csipetnyi szerencsét! Sport

Ma este kezdi a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar és a román labdarúgó-válogatott is, mindkét együttes hazai pályán játssza első mérkőzését. Az elmúlt időszakban remekelő magyar válogatott a világ legjobb csatárával, Robert Lewandowskival felálló Lengyelországot fogadja, míg az Eb-ről lemaradó románok az Eb-résztvevő Észak-Macedónia ellen mérkőznek.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, a magyar válogatott az angolok és a lengyelek mellett Albániával, Andorrával és San Marinóval szerepel azonos csoportban, így nagy meglepetés lenne, ha nyolc elbukott selejtezősorozat után egyenes ágon kiharcolná a részvételt. Ugyanakkor a pótselejtezőre még akkor is igen jó esély van, ha a második helyet sem sikerülne megszerezni, mivel Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai ősszel megnyerték a másodosztályt jelentő B-ligás csoportjukat a Nemzetek Ligájában, így nyolcadik helyen állnak a pótselejtezőre esélyes csapatok sorában. Az NL élvonalában győztes olasz, belga, spanyol és a vb-címvédő francia válogatott borítékolhatóan a legjobb kettő között végez a vb-selejtezős csoportjában, így a magyarok számára az a fontos, hogy az ugyancsak előttük álló osztrák, cseh és walesi válogatottból legalább kettő végezzen az első vagy második pozícióban. Utóbbi kettő azonos ötösben szerepel a belgákkal, a fehéroroszokkal és az észtekkel, azaz annyira egyszerűsödik a helyzet magyar szempontból, hogy a biztos pótselejtezőhöz Ausztriának a legjobb kettő között kell végeznie a hatosában.

„Lengyelország papíron erősebb nálunk. Elég csak a FIFA-világranglistára tekinteni: a magyar válogatott a 40., a lengyel a 19. A csoportunk favoritjai Anglia és Lengyelország. Szerencsére mindez csak papíron van így, minden mérkőzés más. Meg akarjuk lepni a lengyeleket az első meccsen, ez persze nem lesz könnyű” – nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány. Rossi mérlege szászázalékos a korábban Székesfehérváron is dolgozó Paulo Sousa ellen, s abban reménykedik, hogy ez nem változik majd. Szerinte ehhez minden játékosától maximális erőbedobásra lesz szükség, illetve egy „csipetnyi szerencsére” is.

A magyar és a lengyel labdarúgó-válogatott eddig 32-szer találkozott, az örökmérleg magyar fölényt mutat, mivel 20 győzelem mellett mindössze 8 vereség és 4 döntetlen született. A magyar válogatott az 1986-os világbajnokság óta nyolc világbajnoki selejtezősorozatot zárt kudarccal.

Románia Észak-Macedóniát látja vendégül a bukaresti Nemzeti Arénában, Mirel Rădoi szövetségi kapitány tanítványai optimistán várják a találkozót. A mai ellenfélnek akár terepfelmérő is lehet ezt a találkozó, ugyanis június 13-án és 17-én itt játssza két mérkőzését az Európa-bajnokságon Ausztria, illetve Ukrajna ellen. A trikolórok Észak-Macedónia és Németország mellett Örményországgal, Izlanddal és Liechtensteinnal szerepelnek egy csoportban.

A magyar-lengyel mérkőzést az M4 Sport, a román–észak-macedón találkozót pedig a Pro Tv közvetíti, mindkét mérkőzés 21 óra 45 perckor kezdődik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük