Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két pontot elhullatott az OSK

Két pontot elhullatott az OSK Sport

1–1-es döntetlenben zárult a félórát emberelőnyben játszó Sepsi OSK és Medgyesi Gázmetán közti tegnap délutáni összecsapás a labdarúgó élvonal 28. fordulójának zárásaként. A találkozón két büntető döntött, az egy pontnak és az ellenfelek botlásának köszönhetően biztos a piros-fehér mezesek helye a felsőházi rájátszásban.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK-nak a felsőházi rájátszásba kerülésért nem kellett izgulnia a mérkőzésen, hiszen már szombaton kiderült, hogy a kedvező eredmények hatására biztosan a legjobb hatban végez. Ugyanakkor nem mindegy, hogy hány pontot visz magával a playoffba, Leo Grozavu a múlt héten hangsúlyozta, nem dőlnek hátra, mivel még 9 pontot lehet szerezni a hátralevő meccseken… Sokat érhet a negyedik hely, hiszen megfelelő körülmények esetén akár európai kupaselejtezőbe is lehet jutni általa.

A sepsiszentgyörgyi együttes elszántan, nagy elánnal kezdte a meccset, és már idejekorán vezetést szerzett. Az ellenfél tizenhatosán belül tétovázó Yuri szabálytalankodott Safrankóval szemben, az OSK pedig tizenegyeshez jutott. A büntetőspecialista Vașvari higgadtan a jobb alsóba gurított (1–0). Az OSK nem érte be ennyivel, Golofca és Dimitrov révén veszélyeztetett, eredménytelenül. A félidő hajrájában „megérkeztek” a játékba a vendégek is, Alceus és Horșia is egyenlíthetett volna, de Niczuly mindkétszer tette a dolgát.

Szünet után visszavett a tempóból a háromszéki alakulat, leült a játék, mígnem a 60. percben Francisco kiállíttatta magát, három perc alatt két sárgát begyűjtve. Pár perc múlva a frissen beállt Morar elől tisztázott szabályosan Ninaj, a medgyesi támadó viszont remek színészi képességről tanúskodó szimulálást produkált, a bíró pedig a tizenegyespontra mutatott. A könnyen kapott büntetőt az OSK egykori játékosa, Ronaldo Deaconu értékesítette, érdemtelenül, de egyenlített a Gázmetán (1–1).

A kapott gól után az OSK magához ragadta a kezdeményezést, és több helyzetet is kialakított, azonban támadásaiból hiányzott az átütő erő, nem tudtak betalálni a foggal-körömmel védekező medgyesiek kapujába, pontosztozkodással zárult a meccs. A Sepsi OSK megszilárdította negyedik helyét 44 ponttal, 6-6 ponttal előzve meg a Botoșani és Academica Clinceni csapatait, míg a 7. helyezett FC Argeș Pitești-nek 37 pontja van. Ez azt jelenti, hogy a 2018–2019-es idényhez hasonlóan a háromszéki csapat a felsőházban folytatja a rájátszást.

Labdarúgó 1. liga, alapszakasz, 28. forduló: Sepsi OSK – Medgyesi Gázmetán (1–0). Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Cătălin Popa.

Sepsi: Niczuly – Csiszer (Dimitrov, 22.), Bouhenna, Ninaj, Fl. Ștefan – Vașvari, Fofana (González, 79.), Fülöp L. (Aganovic, 66.) – Petrila (Tamás, 46.), Safranko, Golofca (Achahbar, 78.). Edző: Leo Grozavu. Gázmetán: Pleșca – Butean, Yuri, Baco, Velisar – Alceus, Francisco, Deaconu (Pambou, 66.) – Ze Manuel (R. Romeo, 80.), Sarr (Morar, 58.), Horșia (De Moura, 66.). Edző: Mihai Teja.

Gólszerzők: Vașvari (9. – tizenegyesből), illetve Deaconu (65. – tizenegyesből). Sárga lap: Bouhenna (75.), Vașvari (78.), illetve Francisco (58.), Pleșca (90+2.). Kiállítva: Francisco (60.).

További eredmények: Craiova–Arad 2–0, Viitorul–Chindia 0–0, Astra–Botosani 1–1, Voluntari–Hermannstadt 1–0, FCSB–CFR 3–0, Arges–Academica 1–1, Jászvásár–Dinamo 1–0.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások