Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kész a keret az Universiadéra

Kész a keret az Universiadéra Sport

A sepsiszentgyörgyi Kelemen Kincső és a kézdivásárhelyi Lénárt Paula is behívót kapott a Nyári Universiadéra készülő román női kosárlabda-válogatottba. Románia 26 év után szerepel ismét a játékokon, a 30. kiírásnak július 3–14. között az olaszországi Nápoly ad otthont.

A viadal szabályzata értelmében az Universiadén csak olyan 25 év alatti sportolók vehetnek részt, akik egyetemisták, vagy 2018-ban fejezték be egyetemi tanulmányaikat. Ennek tükrében Cătălin Tănase szövetségi kapitány öt Amerikában tanuló és kosarazó fiatalnak – köztük Kelemen és Lénárt –, illetve hét, a román Nemzeti Ligában szereplő kosarasnak küldött behívót.

A tervek szerint a keret június 20-án gyűl össze, majd a bukaresti orvosi vizsgálatok elvégzése után Târgoviștére vonulnak edzőtáborba, ahol 24-én 19 órától, illetve 25-én 18 órától Magyarország egyetemista keretével játszanak két formaellenőrző mérkőzést. A válogatott július 1-jén utazik Nápolyba.

A 30. Nyári Universiade női kosárlabda tornáján 16 csapat vesz részt. A résztvevő válogatottakat négy darab négyes csoportba osztották be. A romániai válogatott a B-csoportba került, olyan ellenfelek társaságában, mint Oroszország, Portugália és Argentína. Kelemenék első mérkőzésüket július 3-án 14 órától vívják az oroszokkal, másnap ugyanebben az időpontban következik a portugálokkal szembeni összecsapás, míg 5-én 18.30-tól az argentinok ellen lépnek pályára. A magyar válogatott az A-jelű négyesbe került, a 2017-ben ezüstérmes Japánt, illetve két európai együttest, Ukrajna és Csehország mellé. A D-jelű a halálcsoportot, a címvédő Ausztráliával, Kínával és Kanadával. A négy csoport legjobb két helyezettje jut a negyeddöntőbe, a többiek a 9–16. helyért küzdenek tovább.

A csoportok beosztása:

A-csoport: Ukrajna, Csehország, Magyarország, Japán.

B-csoport: Portugália, Románia, Oroszország, Argentína.

C-csoport: USA, Tajvan, Szlovákia, Mexikó.

D-csoport: Kína, Finnország, Ausztrália, Kanada.

A romániai csapat összetétele: Dora-Denisa Ardelean (Aradi ICIM), Alina-Maria Podar (Brassói Olimpia), Teodora Nea­gu (Târgoviște), Carla-Antonia Popescu (Târgovişte), Nicoleta-Alexandra Ghiță (Târgoviște), Sonia-Cristina Vilcinschi (Agronómia Bukarest), Antonia Radu (Marosvásárhelyi VSK), Ana Ferariu (Drexel Dragons, NCAA), Kelemen Kincső (California State University, NCAA), Lénárt Paula (Dartmouth College, NCAA), Claudia-Alexandra Stan (Eastern Illinois University, NCAA), Anamaria Vîrjoghe (Gonzaga University, NCAA) – Cătălin Tănase (szövetségi kapitány), Larisa Toma (másodedző).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük