Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kenyérbe léptek a kézilabdázók is

Az elmúlt hétvégén, a koronavírus-járvány miatt igencsak hosszúra nyúlt szünet után rajtoltak az utánpótlás kézilabda-bajnokságok. A Román Kézilabda-szövetség döntése értelmében a 2020–2021. évi idényben a felnőtt pontvadászatokban alkalmazott körülmények és előírások szerint rendezik az utánpótlás-mérkőzéseket is.

A megyeszékhelyi Sepsi–SIC 19 év alatti csapata két győzelemmel és egy vereséggel kezdte az első teremtornát, amelynek Râmnicu Vâlcea adott otthont. A sepsiszentgyörgyi együttes a földrajzi elhelyezkedés szerinti elosztás során a D-csoportba került, ahol a Brassói Corona, a Brassói Dinamo és a Medgyesi ISK ellen tehették próbára magukat. A Gabriela Artene irányította csapat az odavágó-sorozatban a Brassói Dinamo (35–16) és a Medgyesi ISK (35–18) felett diadalmaskodott, illetve 31–24 arányban elveszítette a Brassói Corona elleni rangadót.

Hirdetés
Hirdetés

„Már mindenki nagyon várta a bajnokság kezdetét, a teremtorna során pozitívumokban és negatívumokban sem volt hiány, de mivel a rendhagyó helyzet miatt nem játszhattunk felkészülési mérkőzéseket így várható volt, hogy néhol akadozik a játékunk. Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, viszont még többet kell dolgoznunk céljaink elérése érdekében” – fogalmazott Gabriela Artene edző. A visszavágó-sorozatot február második felében rendezik, a sepsiszentgyörgyi csapatnak pedig jó esélye van a bajnokság rájátszásába jutni, ahol úgynevezett értékcsoportokba szervezik az együtteseket.

„Hosszú szünet után a 19 év alatti csapatok teremtornájával elkezdődött a szezon. 2002-ben, 2003-ban és 2004-ben született 14 fős játékoskerettel vágtunk neki az első mérkőzéseknek. Nyolcan közülük az ifjúsági egyes, míg hatan az ifjúsági kettes korosztályba tartoznak. Mindent egybevéve, elégedettek vagyunk a teljesítményükkel, és örülünk, hogy mindenki egészséges. A folytatásban készülünk a 17 év alatti csapat első teremtornájára” – nyilatkozta Sorin Popica, a Sepsi–SIC kézilabda-szakosztályának vezetője. A Sepsi–SIC ifjúsági kettes csapata január 27–31. között kezdi el szereplését a 2020–2021. évi szezonban. A lányok a Szabó Kati Sportcsarnokban szervezett odavágó-sorozatban a Brassói Corona, a Segesvári ISK, a Fogarasi ISK, a Székelyudvarhelyi ISK és a Csíkszeredai VSK ellen lépnek pályára. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük