Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kenyérbe lépnek a kosarasok

Még jóformán le sem csengett a 3×3-as női kosárlabda-bajnokság, a szövetség a hétvégén újra pályára parancsolja a csapatokat, ugyanis szombaton és vasárnap rendezik meg a félpályás szakág 2019-es Román-kupa kiírásának nyitófordulóját. A kétnapos eseménynek a bukaresti műszaki egyetem mellett található Sport Aréna pályák adnak otthont.

Hirdetés
Hirdetés

A román szakági szövetség (FRB) a hét elején közölte, hogy augusztus 17. és október 29. között bonyolítja le a Román-kupa második kiírását. 19 tornából 16-ot rendez a FRB, további három kupafordulót pedig a Sport Arena szervezet fog megrendezni. Augusztus 17. és október 13. között minden hétvégén rendeznek egy tornát – mindegyiket Bukarestben –, majd két hét szünet után Konstancán zajlik a 17. forduló. Az elődöntő és döntő tornát október 28-án rendezik Bukarestben.

A frbaschet.ro internetes portál szerint a mostani 3×3-as női kosárlabda Román-kupa azoknak a csapatoknak szól, amelyek tavaly szerepeltek a Nemzeti Ligában, illetve azoknak, amelyek idén kapcsolódnának be a nagypályás pontvadászatba. A román élvonalban résztvevő csapatok mindegyike kötelezve van, hogy 3×3-as csapatot is felállítson. A félpályás kiírásban szereplő játékosok vélhetően kimaradnak majd a nagycsapat felkészüléséből, mivel a tervek szerint október elején rajtol a Nemzeti Liga is, így az edzésprogram és az első fordulók meccsei is egybeesnek majd a 3×3-as kupafordulókkal.

A tervezett program: első torna, aug. 17–18. – Bukarest/Sport Aréna pályák; 2. és 3. torna, aug. 24-25. – Bukarest/Kosárlabda Aréna; 4. és 5. torna, aug. 31. – szep. 1. – Bukarest/Kosárlabda Aréna; 6. és 7. torna, szept. 7–8. – Bukarest/Kosárlabda Aréna; 8. torna, szep. 14–15. – Bukarest/Mega Mall; 9. 10. torna, szept. 21–22. – Bukarest/Kosárlabda Aréna; 11. és 12. torna, szept. 28–29. – Bukarest/Kosárlabda Aréna; 13. és 14. torna, okt. 5–6 – Bukarest/Kosárlabda Aréna; 15. és 16. torna, okt. 12–13. – Bukarest/Kosárlabda Aréna; 17. torna, október 26–27 – Konstanca, City Park Mall; elődöntő és döntő torna, okt. 28–29. – Bukarest/Kosárlabda Aréna.

Ezúttal is két háromszéki együttes – a Sepsi–SIC és a Kézdivásárhelyi SE – lesz érdekelt a viadalban. Sok sikert kívánunk nekik! <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük