Felhívás!

Kell az utánpótlás

Kell az utánpótlás Sport

Mint minden csapatsport, jót tesz a baráti közösségek erősödésének, és ha kicsit messzebbről nézzük, még az identitáshoz, a helyben maradáshoz is hozzájárulhat a kuglizás, amelyet szerencsére sokan és jókedvvel űznek Étfalván – bár sokkal kevesebben, mint ahányan szeretnének.

A helyi tanács erőfeszítésének és a megye segítségének eredményeképpen megépült étfalvi tekézőt magába fogadó épületet öt éve kalákával húzta fel a falu népe, s ezért magáénak is érzi. Baráti társaságok kezdtek oda járogatni először csak szórakozni, aztán csapattá váltak, és egymással is megmérkőztek olykor. Ezekhez a folyamatokhoz hozzájárult egy-egy olyan ember, aki belenőtt az 1989 előtt virágzó megyei tekesportba, pozíciót is kiharcolt magának különböző versenyeken. A szentgyörgyi Kolcza vendéglő mellé költöztetett, majd ott a visszaszolgáltatások hevében kiszenvedett kuglizóba régebben sokan jártak, de most már nincs hová, a közelmúltban az uszoda mellett magánvállalkozó által működtetett bowlingozó is megszűnt.

A megyeközpontban is nagyon hiányolja a sok tekerajongó a pályát, hiszen csak Étfalván vagy Kézdivásárhelyen van lehetőségük formában tartani magukat, edzeni, gyakorolni a sportot – mondta Barta Áron. A helyi, Kőműves József által összetartott Alba csapat azt is fájlalja, hogy a fiataloknak, az utánpótlásnak nincs lehetősége megismerni e sport szépségét, üdvözölnék, ha legalább a helyi iskolásoknak lehetőséget biztosítanának arra, hogy belekóstoljanak a kuglizásba, megszeressék azt.

 

Jelenleg telt házzal működik az étfalvi létesítmény, de a tavaszi munkálatok szezonjában vagy nyáron jobban hozzáférhetnek a tekerajongók a pályához, biztat Kölcze András gondnok. Időpontot egyeztetni őt keressék a 0740.483.388-as telefonszámon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.