Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kaotikus kézilabda-világbajnokság

Kaotikus kézilabda-világbajnokság Sport

A koronavírus-járvány miatt meglehetősen kaotikus körülmények közepette vette kezdetét szerda este a 27. (először 32 csapatos) férfi kézilabda-világbajnokság, amelynek nyitó meccsén a házigazda Egyiptom 35–29-re legyőzte Chilét. A magyarok ma kezdenek.

Hirdetés
Hirdetés

A magyar válogatott mai ellenfelénél, a Zöld-foki-szigetek csapatának keretében hétfőn hét koronavírusos fertőzöttet találtak. A nemzetközi szövetséghez egyelőre nem érkezett tájékoztatás azzal kapcsolatban, hogy elmaradna a ma 21.30-ra beütemezett mérkőzés. Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke szerint „először is, minél több ponttal be akarunk jutni a középdöntőbe, majd az első nyolc hely valamelyikén szeretnénk végezni.”

Mikler Roland zsinórban az ötödik világbajnokságon védheti a magyarok kapuját, úgy véli, el tudják csípni a csoport első helyét. Ehhez a németeket kell majd legyőzniük az utolsó csoportmeccsen, addig viszont nyerni kell a két vb-újonc (Zöld-foki-szigetek, Uruguay) ellen. Mikler, Lékái Máté és Ancsin Gábor „veteránoknak” számítanak a keretben, velük a csapatban 2011-ben és 2017-ben is a 7. helyen zárt Magyarország, 2013-ban a 8. lett, két évvel ezelőtt pedig a 10.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük