Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megnyílt a sípálya

Megnyílt a sípálya Sport

Beüzemelték a kisebbik sípályát Sugásfürdőn, és esély van arra, hogy jövő héttől a nagypálya is használható legyen – tudtuk meg Bodor Lórándtól. A SepsiRekreatív vezetője azt mondja: megpróbálják elkerülni, hogy „beduguljon” a forgalom.

Hirdetés
Hirdetés

A 250 méter hosszú, 60 méter széles, 65 méteres szintkülönbségű kispályán 30 centiméteres a hó vastagsága, alkalmas a sízésre, az 560 méter hosszú, 75 méter széles, 150 méteres szintkülönbségű nagypályára még hó kell.

– A kispálya teljes kapacitással működik, nyitva tart a sporteszköz kölcsönző, lehet inni egy forralt bort, teát a vendéglőben. A nagypályára még hó kell az alsó részre, az legalább még 3-4 nap hóágyúzást jelent. Ha egy rendes havazás nem lesz, nem valószínű, hogy hétvégére elkészül, de hétfőtől használható lesz az is – mondja Bodor.

Hozzátette: legtöbb 150 gépkocsit engednek fel, ha a település „megtelt”, a forgalmat a sorompónál állítják le, és buszok viszik fel a sportkedvelőket.

A hó állapotát a http://www.rekreativ.club/net/sikozpont.php#webcam honlapon lehet „ellenőrizni”. A pályák hétfőtől csütörtökig 15 és 20, pénteken 15 és 21, hétvégén 9 és 21 óra között tartanak nyitva. A jegyek és bérletek ára tavalyhoz képest nem változott: egy lesiklás 3 lejbe kerül a kis- és 4 lejbe a nagypályán (korkedvezménnyel, 60 év fölött és 18 év alatt 3 lejbe). A bérletrendszer szintén pontokra „épül”: a beléptető rendszer a fentieknek megfelelően „vesz le” pontokat a bérletről. Van 12 pontos bérlet 9 lejért (korkedvezménnyel 6 lejért), 60 pontos bérlet 36 (24) lejért, 120 pontos 60 (40) lejért és 360 pontos 151 (101) lejért. A korkedvezményes bérlet vásárlásához bizonyító okiratot kell felmutatni, a 130 centiméternél kisebb gyerekek számára minden pálya ingyen használható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük