Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jövőre az Eb-n bizonyíthat

Jövőre az Eb-n bizonyíthat Sport

Sporttörténelmi pillanathoz érkezett a Vass Hunor irányította sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club, ugyanis első alkalommal jutott ki a klub egyik sportolója Európa-bajnokságra. A 14 éves Gödri-Martis Huba novemberben a 27. Tatami Cup nemzetközi kvalifikációs viadalon végzett első helyen korosztályában, így a magyar válogatott tagjaként jövő februárban a dániai EKF Európa-bajnokságon bizonyíthat. A fiatal karatékát a sportághoz fűződő viszonyáról kérdeztük.

– Mikor, milyen hatásra kezdtél karatézni?

– Négyéves koromban kezdtem el a karatét. Az óvodában ismerkedtem meg ezzel a sporttal. Az elején csak kikapcsolódást jelentett számomra, egy játékos, kellemes időtöltést. Később azonban egyre inkább szerettem volna bizonyítani.

– Miért épp ezt a sportot választottad?

–A karate előtt úsztam, de versenyeken nem bizonyultam eredményesnek. Bár kicsi voltam, nagyot csalódtam a sportban. Ezután találkoztam először a karatéval, ami nagyon megtetszett. Sokat játszottunk, mozogtunk, volt az egésznek egy jó hangulata és emellett úgy éreztem, hogy ebben a sportban elérhetek valamit.

Hirdetés
Hirdetés

– Mire tanított meg a karate-do?

–Most, hogy nagyobb vagyok, néha elfelejtem, hogy a karate mennyi mindenben segített. De visszatekintve, ez a sport olyan volt számomra, mint egy láthatatlan tanító, számos téren fejleszt. Én például fegyelmet, koncentrációt, kitartást tanultam, és azt, hogy az életben sokszor csak percek állnak rendelkezésünkre, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. És akkor, abban a pillanatban kell helytállni.

– Mit jelent számodra az a lehetőség, hogy a Sport-All mellett az MTK Budapest színeit is képviselheted?

– Számomra egy nagy megtiszteltetés, hogy az MTK versenyzője lehetek. Szerintem ez egy hatalmas lehetőség, de felelősség is egyben. Amióta az MTK-hoz tartozunk, sokkal nagyobb erőbedobással készülünk a versenyekre, és ez a klub eredményein is meglátszik.

– Milyen érzés, hogy sikerült kvalifikálnod az Európa-bajnokságra? Milyen céllal utazol ki a kontinenstornára?

– Nagyon jó érzés, hogy sikerült a kvalifikáció. Év elején csak álmodoztam erről, és mostanra az álmom valóra vált. Nagyon várom már az Eb-t, mivel először veszek részt ilyen szintű versenyen. Én mindenképp a lehető legjobb formámat igyekszem majd hozni.

– Hogyan készülsz erre a kihívásra?

– Ebben az időszakban napi rendszerességgel vannak edzéseim, ahol az edzőmmel a lehető leghatékonyabb módszerekkel készülünk a rangos versenyre. December 13-án repülök Olaszországba, ahol részt veszek az Velencében szervezett Premier 1-Youth League versenyen két csapattársammal, ami kiváló felkészítő az Eb- re, mivel nagyon magas szintű verseny. Majd február elején lesz egy edzőtáborom a magyar válogatott kerettel, ahol konkrétan ráhangolódunk a kontinenstornára.

Hirdetés
Hirdetés

– Mit szeretnél elérni a sportágban?

– Az legnagyobb vágyam az, hogy egy világversenyen dobogóra állhassak Magyarország színeiben.

– Miben találsz motivációt?

– Számomra az, hogy kijutottam az Eb-re, önmagában is egy nagy motivációt jelent. Emellett sok ember mondja, hogy szorítanak nekem, sok sikert kívánnak. De talán a legmotiválóbb számomra, hogy a Sport-all Sport Club történetében jelentős mérföldkő ez az eredmény, és az, hogy a családom büszke rám.

– Van-e példaképed?

– Igen, Hárspataki Gábor, az MTK versenyzője, aki jelenleg Magyarország egyik legeredményesebb karatékája.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük