Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jöhet a Târgovişte

Jöhet a Târgovişte Sport

Bár meccs végén majd mindenki tudta „hogy simán nyerünk”, egyáltalán nem biztos, hogy meccs elején is olyan nagyon sokan lettek volna a Szabó Kati Sportcsarnokban, vagy a rádió előtt szurkolók között, akik elhiszik, hogy a Kolozsvár 22 perc alatt 15 pontot dob, s közben háromszor ennyit kap. Pedig így történt: a Sepsi–SIC simán bejutott a női kosárlabda F8 elődöntőjébe.

Az olvasó nem kötelezhető arra, hogy minden cikket, minden alkalommal elolvasson, ezért ismét kénytelenek vagyunk ezzel kezdeni: Dragan Petricsevics kolozsvári edző ismét bedobta a labdát, hogy az egyetemista csapat melegítsen, és ne hallgassa végig a székely himnuszt, a sepsiszentgyörgyi közönség pedig ismét jól kifütyülte.

Ezen az apróságon kívül, amit a kolozsvári tréner minden alkalommal végigcsinál, a szerb edzőt kenyérre lehetett kenni: kedves, udvarias és sportszerű volt. A meccs elején például azt nyilatkozta, hogy a Román Kosárlabda-szövetség nagyszerű döntése volt Sepsiszentgyörgyre hozni a kupa nyolcas döntőjét, mert itt van az igazi közönség, amely valóban ünneppé teszi az eseményt. „Ez az, ami Kolozsvárról hiányzik” – mondta Dragan Petricsevics.

Azért részletezzük ezeket a dolgokat, mert a meccsről nemigen van amit írni: a Sepsi–SIC könyörtelenül lehengerelte ellenfelét. Gödri-Părău vezetésével Jeffery és Marshall villogásával és Thompson „légi” segítségével az első negyed végére 20-7-et mutatott a tabella.

Ez csak a kezdet volt, a második negyedben a különbség 24 pontra nőtt és a csapatok 39-14-es állásnál vonultak az öltözőkbe.

Aki még mindig hitetlenkedve nézte a táblát és emlékezett arra, hogy legutóbb Kolozsváron, bár győzni nem tudott, de 17 pontos hátrányból jött vissza az U, az is megnyugodhatott, hiszen a 15. percben az egészen valószínűtlen 51-19-et mutatta az eredményjelző tábla.

Innentől talán kissé felengedett a csapat, a kulcsjátékosok többet pihentek, a koncentráció sem volt már olyan szinten, mint korábban és látványban és eredményességben is gyengébb végjáték következett, ám ezért kevesen morogtak a lelátón, hiszen a cél világos volt: minimális erőfeszítéssel (akár) minimális előnnyel, tovább kell jutni.

Csak a statisztika kedvéért: a meccs MVP-je Jeffery volt, aki 15 pontja mellé (3×3) leszedett 6 lepattanót és adott 4 gólpasszt. 15 perc játékkal, 5 lepattanóval és 4 ponttal mutatkozott be a csapat új centere, a 196 centiméteres Chay Shegog.

Zorán Mikes úgy nyilatkozott a mérkőzést követően, hogy „sikerült akaratunkat érvényesíteni, és ezen nem változtat az sem, ha a negyedik negyedben a lányok esze már inkább a következő meccsen járt”.

Dragan Petricsevics azt mondta: ez nem az ők napjuk volt, gratulált a győzelemhez, de hozzátette: „fogunk mi még szoros meccset játszani a Sepsi–SIC-kel”.

A másik elődöntőben a szatmárnémeti csapat 25 percig bírta cérnával (43-42), azonban a sokkal hosszabb padú dîmboviţaiak hoztak egy 17-8-as etapot és ezzel eldöntötték a mérkőzést. Végeredmény Târgovişte–Szatmárnémeti 72-60.

Ma délután öttől tehát a Román-kupa elődöntőjében a Sepsi–SIC a Târgoviştevel játszik. A másik elődöntőt a Brassó–Galac és a Marosvásárhely–Alexandria párharcok győztesei játsszák. A SIC elődöntőjét és a szombaton 16.45-kor kezdődő döntőt élőben közvetíti a Sepsi Rádió és a Marosvásárhelyi Rádió, a meccs videón is követhető a Sepsi Rádió Facebook-oldalán.

A kosárfieszta záróakkordjaként vasárnap 17 órától az All-Star-gálamérkőzésen lehet szurkolni Észak és Dél válogatottjainak, a Sepsi–SIC hat játékost és az edzőjét küldi a déliek csapatába.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük