Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jenei Imre lett Orbán Viktor futballügyi tanácsadója

Jenei Imre lett Orbán Viktor futballügyi tanácsadója Sport

Romániára mért újabb csapásnak nevezi a Gazeta Sporturilor sportnapilap, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök sportügyi tanácsosa lett Jenei Imre. A BEK-győztes edző később, a Bihari Naplónak nyilatkozva újságírói túlzásnak nevezte, hogy a magyar kormányfő tanácsadója lenne, arról viszont valóban szó van, hogy a magyar fél egy utánpótlás-nevelő központot finanszírozna a Partiumban.

Jenei Imre életkora miatt a tanácsadás telefonbeszélgetések révén zajlik, a Gazeta Sporturilor szerint Orbán Viktor általában hetente beszél a partiumi edzőlegendával. A legfőbb téma pedig egy magyar támogatásból megvalósuló labdarúgó-akadémia a 25 százalékban magyarok lakta Bihar megyében – a csíkszeredai mintájára.

A bukaresti lapnak adott interjújában Jenei elmondja, hogy régóta ismeri a magyar kormányfőt, akit futballszerető emberként nem tudott visszautasítani. A tanácsadás pedig elsősorban a nagyváradi és Bihar megyei, futballal kapcsolatos információkat jelent, de Jenei úgy gondolja, Orbán Viktor felkeresi majd Váradot, hogy az akadémia helyét kiválassza, és a részletekről egyeztessen.

Hirdetés
Hirdetés

A Gazeta Sporturilor cikkének második felében, Jenei pályafutásának részletes ismertetése mellett megemlítik, hogy Viorica Dăncilă román miniszterelnök is nemrég nevezett ki egy sportügyi tanácsost Gabriela Daniela Cota személyében, akinek azonban mindössze annyi köze van a sporthoz, hogy a férje a zilahi férfi röplabdaklub elnöke.

Később, a Bihari Napló felvetésére Jenei újságírói túlzásnak nevezte azt, hogy ő a magyar miniszterelnök tanácsadója lenne, ugyanakkor:

„A miniszterelnök úr megkeresése még tavaly decemberben volt, el is utaztunk Budapestre, hogy személyesen találkozzunk és tárgyaljunk az üggyel kapcsolatban, ám a találkozó – tőlünk független okok miatt – végül elmaradt, azóta pedig nem történtek konkrétumok az ügyben” – reagált Jenei Imre az Bihari Napló megkeresésére, mindazonáltal közölte, hogy a magyar fél egy utánpótlás-nevelő központot finanszírozna Nagyvárad vonzáskörzetében, mert „ugye itt, Váradon él és dolgozik számos jó tréner, illetve maga a futballbázis is adva van”.

(Nemzeti Sport)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük