Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Javában készül a KSE az augusztusi rajtra

Javában készül a KSE az augusztusi rajtra Sport

Megkezdte a felkészülést a 2019–2020-as idényre a Kézdivásárhelyi SE III. ligás labdarúgócsapata, amely az erőnléti alapozás mellett labdás edzésekkel hangolódik a jövő hónapban esedékes bajnoki rajtra. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a III. liga idénye augusztus 24-én rajtol, viszont a csoportbeosztást vélhetően csak augusztus elején fogja véglegesíteni a szakági szövetség.

Hirdetés
Hirdetés

Július 8-án kezdte meg az alapozást az új idényre a Kézdivásárhelyi SE, amely zsinórbeli harmadik III. ligás szereplésére készül, a kék-fehér mezesek tavaly és tavalyelőtt is a kilencedik helyen végeztek az 1. csoportban. Ezt igyekeznek felülmúlni a küszöbön álló szezonban, ezért dolgoznak keményen Gazda József játékos-edző irányítása alatt.

A keretből még az előző idény lejárta előtt távozott Bagoly Benjámin és Gajdó Gotthárd, Kurtuly Róbert pedig a nyári vakációban intett búcsút a csapatnak. Visszatért a Sepsi OSK-hoz Veress Zsombor, továbbá a csapat gólkirálya, Marius Ştefănescu is piros-fehér színekben debütált az élvonalban. Az együttes másik tehetséges labdarúgója, Nicolae Păun is az OSK-val edz, az ő sorsáról a héten döntenek annak függvényében, hogy a szentgyörgyiek igényt tartanak-e a szolgálataira vagy sem.

– Érkezik Răduţoiu Ciprian, egy tapasztalt játékos, akire nagy szükségünk lesz, mivel nagyon nehéz pótolni Marius Ştefănescut. Megegyeztünk Bedelean Raul középpályással és Emilian Popa csatárral, de amennyiben Păun marad az OSK-nál, akkor még egy játékost kell igazolnunk a helyére. Több ifjúsági játékosra is számítunk, olyanokra, akik az U19-es futsalcsapatot erősítették, Mojzi Botondra Szentlélekről, Rancz Attilára Gelencéről, Bandi Álmosra és Faragó Hunorra Ozsdoláról, ők már a csapattal edzenek – tájékoztatott Gazda József.

A juniorokra annál is inkább szükség lesz, mivel ősztől legalább két 2000-ben született (vagy annál fiatalabb), illetve egy 1999-ben született futballistának kötelezően pályán kell lennie a mérkőzés teljes ideje alatt. Több ifjúsági játékost teszteltek az elmúlt időszakban, két edzőmeccset is játszottak a junior labdarúgókkal; 4–0-ra kikaptak Prázsmártól, illetve 2–1-re a FC Tâmpa korosztályos csapatától. További edzőmeccsekre is készülnek, ma például Brassóban a Konstancai Farullal mérik össze erejüket, míg szombaton 17 órától a Baróti VSK-t fogadják hazai pályán. A KSE július 23-án vonul edzőtáborba, várhatóan addigra kialakul a végleges játékoskeret.

A III. ligában egyébként az idén is öt csoportot alakítanak ki, egyenként 16 csapattal. Egyelőre a kézdivásárhelyiek indulása a biztos. Értesüléseink szerint az osztályozót megnyerő Zágoni Törekvés nem vállalja az indulást a harmadik vonalban. A Sepsi OSK jelezte a szövetségnek, hogy amennyiben marad szabad hely, akkor érdekelt az indulásban. Ilyen esetben a szövetség csak úgy tud helyet biztosítani, ha a kiesők nem akarnak ismét nevezni a pontvadászatba. Hivatalosan július 15-én, hétfőn járt le a benevezési időszak. A FRF idéntől arra kötelezi a klubokat, hogy a beiratkozási kérés mellett 20 ezer lejes garanciapénzt is fizessenek be a szövetség számlájára, amit majd jövő év május 15-én visszatérítenek, amennyiben eleget tesznek a bajnokság követelményeinek. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük