Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Itthon kezdenek csapataink

Itthon kezdenek csapataink Sport

Kedden délben a Román Labdarúgó-szövetség székhelyén kisorsolták a 3. Liga 2021–2022-es idényének versenyprogramját. Augusztus 28-án mindkét háromszéki csapat hazai pályán kezd, a Kézdivásárhelyi SE a Brassói Kids Tâmpát, míg a Sepsi OSK II. a Brassói SR-t látja vendégül. A háromszéki rangadót a 6. fordulóban, Kézdivásárhelyen rendezik.

Csapatainkat ezúttal is az 5-ös számú csoportba sorolták, ahol már jól ismert ellenfelek társaságában küzdhetnek a bajnoki pontokért. A KSE-n és a Sepsi OSK II-őn kívül a Brassói SR Municipal, a CS Blejoi, a Barcarozsnyói Olimpic, a CSO Plopeni, a Székelyudvarhelyi FC és a Brassói Kids Tâmpa alkotja a csoportot, valamint a két újonnan csatlakozott, a Hermannstadt 2 és az FC Pucioasa.

Hirdetés
Hirdetés

A két háromszéki együttes javában készül a jövő heti szezonrajtra, több edzőmeccset is lejátszottak az elmúlt időszakban. A KSE a New FC Brassótól elszenvedett 4–0-s vereséget és az FK Csíkszereda U17-es együttesével szembeni 2–4-et követően 4–3-ra kapott ki a 3. Ligás ellenféltől, Barcarozsnyótól. Ezt követően 5–2-re legyőzték a Sepsi OSK U19-es alakulatát, 4–3-ra pedig a Brassói SR-t, majd 3–1 arányban alulmaradtak a Székelyudvarhelyi FC-vel szemben. A Sepsi OSK II. négyből három győzelmet jegyzett az elmúlt időszakban, 6–2-re nyertek Árkos, 3–1-re a CS Afumați ellen, míg a klub U19-es együttesét 6–1-re múlták felül. A piros-fehérek is kikaptak Udvarhelytől, mégpedig 1–0-ra. A sepsiszentgyörgyiek új edzői stábbal vágnak neki az idénynek, Andrási Alexandru vezetőedző, Berde István erőnléti edző és Rusandu Adrian kapusedző irányításával mérkőznek majd. Szombaton a háromszékiek egymás ellen játszanak formaellenőrzőt.

A harmadik vonal 2021–2022-es idényének versenykiírása egyébként kisebb módosításokon ment keresztül. Az alapszakasz változatlanul oda-visszavágó rendszerben zajlik, így minden csapat 18 mérkőzést fog játszani. A bajnokság második szakaszában a csoport első négy csapata egy oda-visszavágó kör után játszik még egy ráadás odavágó kört, így további 9 meccs vár ezekre az együttesekre. Az alapszakasz csoportjának 5–10. helyezettjei szintén egy ráadás oda-visszavágó kört játszanak, így a második szakaszban még 10 bajnoki meccs vár rájuk – nekik ezzel a 28 meccsel le is zárul az idény. A csoportok utolsó két helyezettje búcsúzik a harmadosztálytól, de kiesik a playout-csoportok leggyengébb negyedik helyezettje is.

A bajnokság harmadik szakaszában csak a playoff-csoportok első két helyezettjei lesznek érdekeltek, akik oda-visszavágó keresztmérkőzéseket vívnak. A párharcok győztesei egymás ellen játszanak majd a másodosztályba jutásért. Az idény végén öt csapat kvalifikálja magát a második vonalba, ehhez összesen 31 mérkőzésen kell a legjobb formáját nyújtsa.

A háromszéki csapatok programja az odavágósorozatban: 1. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Brassói Kids Tâmpa, Sepsi OSK II.–Brassói SR.

  1. forduló: Barcarozsnyói Olimpic–Kézdivásárhelyi SE, Brassói Kids Tâmpa–Sepsi OSK II.
  2. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Székelyudvarhelyi FC, Sepsi OSK II.–Barcarozsnyói Olimpic
  3. forduló: FC Pucioasa–Kézdivásárhelyi SE, Székelyudvarhelyi FC–Sepsi OSK II.
  4. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Blejoi, Sepsi OSK II.–FC Pucioasa
  5. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Sepsi OSK II.
  6. forduló: FC Hermannstadt II.–Kézdivásárhelyi SE, Sepsi OSK II.–Blejoi
  7. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Plopeni, Sepsi OSK II.–FC Hermannstadt II.
  8. forduló: Plopeni–Sepsi OSK II., Brassói SR–Kézdivásárhelyi SE.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük